Haberler

Büyükşehir’den Kartal’a 315 milyon YTL’lik yatırımlar zinciri

Tarih: 8 Eylül 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Kartal ve Samandıra’ya yapılan toplam 315 milyon YTL değerindeki ulaşım, su, atıksu, aydınlatma ve tesis yatırımların toplu açılış ve temel atma töreni Başkan Kadir Topbaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kartal ve Samandıra’ya toplam 315 milyon YTL değerinde ulaşım, su, atıksu, aydınlatma ve tesis yatırımı gerçekleştiriyor. Yatırımların toplu açılış ve temel atma töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile milletvekilleri Mehmet Sekmen-Muharrem Karslı ve Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kartal Meydanı’nda düzenlenen törende Adalar, Maltepe, Samandıra ve Sultanbeyli Belediye Başkanları ile Kartal Kaymakamı Hasan Bağcı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Vural, İSKİ Genel Müdürü Dursun Ali Çodur ve çok sayıda vatandaş da yer aldı.

Açılışı yapılan yatırımlar;
Kartal Meydanı ile Çevresinin Düzenlenmesi ve Aydınlatılması Çalışması: Kartal’ın merkezini modern ve ışıl ışıl bir hale dönüştüren çalışmada 210 aydınlatma direği ile 448 armatür kullanıldı. Yine çalışma kapsamında Kartal’a 23 bin metrekare yeni yeşil alan kazandırıldı, 750 fidan dikildi. Topbal maliyeti 10 milyon 900 bin YTL olan yatırımlar kapsamında Kartal’a 12 dükkanlı bir Balıkçılar Çarşısı da kazandırıldı.

Kartal Sahil Yolu Aydınlatma Çalışması: Toplam 2 milyon YTL’lilk Kartal sahilyolu ile parkların aydınlatma çalışmaları kapsamında 573 direk ve 1090 armatür kullanıldı. Yeşil alanlarda ise 142 direk ile 454 armatür ile ışıklandırma yapıldı.

Orhantepe Semt Konağı: 335 metrekare üzerinde 5 katlı olarak inşa edilen semt konağında 100 kişilik çok maksatlı salon, kafe, sergi salonu, İSKİ, İGDAŞ ve AYEDAŞ vezneleri, muhtarlık ofisi, hasta muayene ve hemşire odaları, laboratuar, 5 adet İSMEK dersliği, kantin, büfe, kütüphane, bilgisayar dersliği, gibi bölümler yer alıyor. Konak 2 milyon 100 bin YTL’ye maloldu.

Samandıra Bölgesi 2. Kısım İçmesuyu Şebekesi: İSKİ’ye 7 milyon 560 bin YTL’ye malolan içmesuyu şebekesinden Samandıra ile birlikte Tuzla, Sarıgazi ve Maltepe İlçeleri de yararlanacak.

Temeli atılan yatırımlar;
- Kartal-Pendik Minibüs Yolu Düzenleme İnşaatı
- Kartal-Maltepe Mütefirrik Atıksu ve Yağmursuyu Şebekesi
- Samandıra Belediyesi Hizmet Binası İnşaatı
- Kartal Sosyal Tesis İnşaatı

Başkan Topbaş; “İstanbul’a hizmet için 24 saat ve 365 gün yetmiyor…”
Toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un her noktasını şantiye haline getirdiklerini, yatırımlarını anlatmaya dahi fırsat bulamadıklarını belirterek, 531’i büyük 2 binin üzerinde yatırımın hızla sürdürüldüğünü söyledi. “Bize 365 gün yetmiyor. Keşke 24 saati hizmet için daha da uzatabilsek” diyen Başkan Kadir Topbaş, Büyükşehir’in sadece Kartal’a toplam 315 milyon YTL değerinde dev yatırımlar yaptığını vurguladı. Büyükşehir Belediyesi’nin Kartal’a yönelik ulaşım, altyapı, su ve atıksu gibi yatırımlarının toplam değerinin 212.5 milyon YTL’yi bulduğuna dikkat çeken Kadir Topbaş, bugüne kadar ilçeye 78 milyon YTL’lik hizmet götüren İSKİ’nin de 25 milyon YTL’lik yatırım daha yapacağını açıkladı.

Başkan Topbaş; “Bu görülmemiş bir rakam ve görülmemiş büyüklükte yatırım… Bize soruyorlar ‘bu kadar parayı nereden buluyorsunuz’ diye. Paramızın bereketi var. İşe besmeleyle başlıyoruz ve tencerede pişirip kapağında yiyoruz. Kimseye İstanbulluların parasından zırnık koklatmıyoruz. Bu anlayışla çalışıyoruz. Bütçemizin yüzde 65’ini yatırımlara ayırıyoruz. Devam eden 74 kilometrelik metro yatırımlarının toplam değeri 3.5 milyar dolar. Üstte devam eden ulaşım, çevre ve park-bahçe gibi yatırımlarımızın toplamı da 2 milyar dolar. Yaptıklarımızla da yetinmeyerek çocuklarımızın farklı bir İstanbul’da yaşamasını sağlayacağız Bütün şehri yeniden ele aldık. Çocuklarımızın yarınını planlıyoruz” diye konuştu.

“Yeşilçay Barajı’nın Büyükşehir’e devrini istedik”
10 bin metrekarelik alanda 500 akademisyenin çalışmasına imkan tanıyan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi’ni kurarak İstanbul’un yarınlarını planladıklarını ifade eden Kadir Topbaş, barınma ihtiyacının “başını sokacak” bir yer anlamına gelmediğini, yaşam alanlarında sosyal, kültürel, sportif faaliyetler ve eğitim imkanlarının bulunması gerektiğini kaydetti. İstanbul’un deprem riski taşıdığını hatırlatan Topbaş, “Gecekondu demeyin, dolap demeyin, insan hayatına mal olur. Onun için doğru yerde, doğru yapıları yapmak gerekir” dedi.

2,5 yıldaki İSKİ yatırımlarının maliyetinin 1.8 milyon YTL’yi bulduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un 2025 yılına kadar su sorununun çözümlendiğini ve Kocaeli’nin İstanbul’dan su ister duruma geldiğini söyledi. İstanbul’un geleceği için Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı’ndan Yeşilçay Barajı’nın kendilerine devredilmesini istediğini belirten Başkan Topbaş, “Biz yöneticiler sizlerden biriyiz. Asla sizleri üzmeyiz. İdeolojik dönemler bitti. Artık vatandaşın sıkıntısını çözen yönetim anlayışı var. Bakın gelecek hafta Küçükçekmece’de kötü yerleşim yerlerinde yaşayan vatandaşların TOKİ ile birlikte yaptığımız 1640 konuta taşınma merasimi var. Biz insanımızı sokakta bırakır mıyız. Biz devletiz. Devlet vatandaşı için var. Her noktanın yeniden düzenlemesini yapıyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir’den Samandıra, Sultanbeyli ve Sarıgazi’ye ortak stat
Törende konuşmaların ardından, yapımı tamamlanan Kartal Meydanı ile Çevresinin Düzenlenmesi ve Aydınlatılması Çalışması, Kartal Sahil Yolu Aydınlatma Çalışması, Kartal Orhantepe Semt Konağı ile Samandıra Bölgesi 2. Kısım İçmesuyu Şebekesi'nin açılışı kurdele kesilerek yapıldı. Kartal-Pendik Minibüs Yolu Düzenleme İnşaatı, Kartal-Maltepe Müteferrik Atıksu ve Yağmursuyu Şebekesi, Samandıra Belediyesi Hizmet Binası İnşaatı ile Kartal Sosyal Tesis İnşaatı’nın da temeli atıldı. Başkan Topbaş, tören alanına gelen Kartal Gücü Spor Kulübü sporcularına da spor sahası sözü verdi.

Kadir Topbaş, daha sonra otobüsle sahil yolu ve minibüs yolunda tur atarak, altyapı çalışmalarını inceledi ve Orhantepe Semt Konağını gezdi. Buradan Samandıra’ya geçen Topbaş ve beraberindekiler, törenle Samandıra Belediyesi Hizmet Binası İnşaatı’nın temelini attılar. Törende konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultanbeyli, Sarıgazi ve Samandıra sınırında yer alan 12 bin metrekarelik bir araziye, içinde kapalı spor salonu da bulunan bir stat yapacaklarını müjdeledi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.