Haberler

3. Rotterdam Mimarlık Bienali’nin Teması Açıklandı

Tarih: 8 Eylül 2006 Yazan: Emine Merdim Yılmaz
 
 Görsel: biennalerotterdam.nl
Rotterdam Mimarlık Bienali, bilindiği gibi ilk kez 2003 yılında Francine Houben’in küratörlüğünde düzenlenmişti. Geçtiğimiz yıl ikincisinin düzenlenmesinin ardından bir daha gerçekleşmeyeceği yönünde söylentiler yayılıyordu. Bu söylentilerin aksine, Bienal’in yöneticileri Venedik Mimarlık Bienali kapsamında 8 Eylül 2006 Cuma günü düzenledikleri bir basın toplantısıyla 2007 yılında yeni bir bienalin düzenleneceğini açıkladılar. Sadece davetli basın mensuplarının katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında 3. Bienal’in temasını ve kapsamını açıkladılar.

Bienalin Teması Hakkında
“Power - Producing the Contemporary City” teması altında 24 Mayıs 2007 - 2 Eylül 2007 tarihleri arasında düzenlenecek bu seneki bienalin mekanı Kunsthal olarak belirlenmiş. Önümüzdeki senenin Rotterdam’da mimarlık yılı olarak belirlendiği ve bu kapsamda bütün şehirde pek çok etkinliğin düzenlenmesi planlandığı için, geçtiğimiz senelerin aksine bu sene tek bir bienal mekanı belirlenmiş. Bienalin küratörlüğünü ise Berlage Enstitüsü’nün dekanı Vedran Mimica ve yine aynı enstitüden Doç.Dr. Joachim Declerck üstleniyor.

Bienal kapsamında “Visionary Power” ve “The New Dutch City” olmak üzere iki ana serginin düzenlenmesi planlanıyor. Modern şehirlerdeki güçlü ilişkiler sergilerin konusunu oluşturuyor. Ayrıca sergiler kapsamında “Modern şehirleri kimler üretiyor?” ve “Gelecekteki kentleşmiş çevremizin sorumlusu kim?” sorularının derinlemesine cevapları aranacak.

Sergiler Hakkında
“Visionary Power” sergisi kapsamında Stephen Graham, Lieven de Cauter, Pier Vittorio Aureli, Brillembourg&Klumpner ve John Urry gibi dünyaca ünlü teorisyenler ve mimarlar, “Corporate Cities”, “Hidden Cities”, “Capital Cities”, “Informal Cities” ve “Spectacle Cities” gibi araştırmalarını sunmaları için davet edildi.

Hollanda’daki kentsel alanlar üzerine yapılan 5 çalışma ise bienalin diğer sergisi “The New Dutch City” ile şekil alacak. Uluslararası deneyime sahip, Hollanda’nın önde gelen mimarlık ofisleri kentlerin büyük ölçekli ve uzun dönemli planlarını hayata geçirmeyi planlayacaklar.

Sergi kapsamında, Ranstad’ın Kuzey ve Güney Kısımları (Amsterdam, Rotterdam, the Hague ve Ultrecht’i kapsayacak şekilde), Brabantstad, KAN bölgesi (Arnhem-Nijmegen) ve Maastircht-Achen-Liege üçgeni için öneri getirecekler.

Sergiler dışında Kuntshal’in alt galerisi ve ana oditoryumu 24 Mayıs - 10 Haziran tarihleri arasında Power Lounge’a dönüştürülecek. Mekanın, bienale bütün dünyadan gelecek ziyaretçiler için buluşma noktası olması planlanıyor.

Bienal ile ilgili detaylı bilgiye Etkinlik Dosyası’ndan ulaşabilirsiniz.
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.