Haberler

Garanti Galeri’nin ‘KonumBilinci’

Tarih: 27 Eylül 2006 Kaynak: NTVMSNBC
Garanti Galeri (GG), 3 hafta boyunca Mimar Alexis Şanal’ın KonumBilinci / LocAware başlıklı sergisine evsahipliği yapacak. 11 Kasım’a kadar izlenebilecek sergi, kentlerin tasarım süreçlerinin, bilişim teknolojileriyle etkileşimini ele alacak. Alexis Şanal, 16 Ekim Pazartesi günü sergi mekanında yapacağı sunumda, sergiyi şekillendiren kavramları ve serginin nasıl okunabileceğini ziyaretçilerle paylaşacak.*

Sergiyi, kendi içinde bir tasarım süreci olarak okumak mümkün. Bu süreç, sergideki “Biçim” başlıklı 5. enstalasyonu üretecek. Biçim, serginin açılışından itibaren derlenecek verilerle yaratılacak.

Garanti Galeri’nin içine ve dışına yerleştirilen kameralar aracılığıyla gerçek zamanlı olarak toplanacak veriler, ses, renk ve hareketi örnekleyerek sırasıyla ahşap, çelik ve taşa 3 boyutlu olarak yansıtılacak.

“Boş” ahşap, çelik ve taş tabakalarla açılacak sergide, veriler ışığında her hafta bir panel oluşturulacak: 3 Ekim’de ahşap, 10 Ekim’de çelik ve 17 Ekim’de taş.

KonumBilinci, günümüzün bilişim teknolojilerinin, maddeyi, mekanı ve bilgiyi algılayışımızı değiştirmesinden yola çıkarak, bunun da mimariyi, yerleşimleri ve çevreyi kavrayışımızı dolaylı ya da dolaysız etkilediğini ortaya koyacak.

Sergi, kentlerin oluşumuna dair bu önermeyi çeşitli açılardan inceleyen 5 enstalasyondan oluşacak: Malzemeler, Elektronik, Yazı, Görselleştirme ve Biçim. Birbirleriyle diyalog içinde olan her enstalasyon, bilişim teknolojilerinin oluşturacağı yeni tasarım katılımlarını ve sanal ütopyaları ortaya çıkarma biçimlerini sorguluyor.

Alexis Şanal hakkında...
Alexis Şanal, 2002’de İstanbul’a taşınmadan önce, Los Angeles’taki prestijli mimarlık ofislerinde çalıştı ve yaratıcı iş mekanı tasarımı konusunda deneyim kazandı.

Tasarım ve planlama danışmanı olarak katkıda bulunduğu projeler arasında, Seul’deki Digital Media City, British Telecom’un Adastral Sciences Park’ı, DWork ve British Library bulunuyor.

ARI Teknokent’in planlama direktörlüğünü yapan Şanal ayrıca, MIT Workplace Group’ta araştırma görevlisi, İTÜ Enformatik Enstitüsü’nde araştırmacı olarak çalışıyor. İTÜ Mimarlık Fakültesi’nde değişen iş mekanları hakkında dersler veriyor.

* Saat 18.30’da başlayacak sunum, İngilizce gerçekleştirilecek ve simultane çeviri yapılacak. Galeri mekanının sınırlı olması nedeniyle, katılmak isteyenlerin [email protected] adresine e-posta göndererek rezervasyon yaptırmaları gerekiyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.