Haberler

Tarihi mekanlar panolarla tanıtılacak

Tarih: 28 Eylül 2006 Kaynak: Zaman Yazan: Şeyhmus Edis

Mardin Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği, kentin tanıtımına yönelik hazırladığı tarihi sokak ve mekanları tanıtıcı panoları yerleştirmeye başladı.

Avrupa Birliği'nin (AB) Kültürel Mirası Koruma Projeleri kapsamında Sakatlar Derneği'nin gümüş işlemeciliği projesini hayata geçirmesinin ardından, Mardin Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği de hazırladığı projeyi uygulamaya koydu. Sahip olduğu tarihi ve mimarı dokusuyla yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanı haline gelen Mardin'in daha iyi tanıtılması için tarihi sokak ve mekanları tanıtıcı panolar hazırlayan dernek, ilk panoyu törenle duvara çaktı.
Milletvekili Nihat Eri ve Vali Mehmet Kılıçlar'ın da katıldığı valilik eski konağındaki törende proje hakkında bilgi veren Kültür, Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Şeyhmus Dinçel, tarihi kent için hazırladıkları tanıtıcı levha, pano, el broşürü ve dijital CD'lerin Türkiye'de bir ilk olduğunu söyledi.

Dünya gündeminde yerini alan Mardin'in sahip olduğu turizm potansiyelini değerlendirmek için sivil toplum örgütlerine de iş düştüğüne dikkat çeken Dinçel, “2002 yılında kurulan derneğimiz, hazırladığı proje için Avrupa Birliği'nden almış olduğu 125 bin euro destekle çalışmalarına devam ediyor. Yaptığımız bu çalışma, inşallah başka dernekler için de örnek olur. Çan ve ezan sesinin birbirini saygıyla selamladığı, dillerin ve dinlerin, kardeşlik ve hoşgörünün kenti Mardin'de, turizm çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kendine özgü bir mimariye sahip, kültür varlıkları ve kültürel çeşitliliğiyle yurt içinde olduğu kadar uluslararası düzeyde de ayrı bir önem taşıyan kentimize gelen turistlerin, rahat bir şekilde gezmeleri için hazırladığımız projemizin kentin turizm potansiyeline katkı sağlayacağına inanıyoruz.” diye konuştu.

Çalışmalarından dolayı dernek yöneticilerini kutlayan Vali Mehmet Kılıçlar, sivil toplum kuruluşlarına da turizm alanındaki iyileştirmelere katkılarından dolayı teşekkür etti. Geçen yıllarda Mardin'e gelen turist sayısının binlerle ifade edildiğini, bugün ise 100 binlerin telaffuz edilmeye başlandığını belirten Vali Kılıçlar, “Turizm Bakanlığı'nın ilimize bakış açısı, bizleri umutlandırıyor. Turizmden beklentilerimiz büyüktür. Turizmin gelişmesinde ve yerleşmesinde herkesin duyarlı olmasını istiyoruz. Her vatandaşımız, her esnafımız evinin, işyerinin önünü temiz tutarsa, turiste misafir gözüyle bakarsa, turizmdeki hedeflerimize ulaşacağız.” dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.