Haberler

Kültürel Mirasın Doğal Afetlerden Korunması Konulu Yaz Okulu Çalışması

Tarih: 29 Eylül 2006

Uluslararası Yaz Okulu 2006, “Kültürel Mirasın Doğal Afetlerden Korunması” temasıyla 1 - 9 Ağustos 2006 tarihleri arasında Gürcistan’ın Batum kentinde gerçekleştirildi. Yaz Okulu, Uluslararası Mimarlar Birliği üyesi mimarlık örgütlerini temsilen, Çek Cumhuriyeti, Gürcistan, Macaristan, Makedonya ve Türkiye’den 14 mimarlık öğrencisinin, 2 dinleyici öğrencinin ve Avrupa ülkelerinden uzman öğretim üyelerinin katılımıyla yapıldı. 2006 Yaz Okulu programı, 2004 yılında UIA Çalışma Programı yürütücüsü olarak TMMOB Mimarlar Odası’nın sorumluluğunda İzmir’de düzenlediğimiz, “Mimarlar ve Afetler” UIA Yaz Okulu’nun devamı olarak planlandı ve UIA Çalışma Programı koordinasyonu ile Gürcistan Mimarlar Birliği tarafından düzenlendi.

Bu çalışmada, kültürel mirasın korunması kapsamında kentsel doğal afetlerin irdelenmesi, afet bilincinin artırılması, afetle ilgili çözüm üretme kapasitesinin geliştirilmesi ve yapılı çevre değerlendirme becerisinin kazandırılması amaçlandı.



Eğitim programı süreci, kentleri etkileyen doğal afetlerden korunma yollarını ve güvenli tasarım için mimari yaklaşımları aktaran konferanslar ve bu sunuşlara paralel yürütülen yapı ve kentsel tasarım atölye çalışmaları olarak kurgulandı. Batum’da örnek bir bina üzerinden tarihi yapıların sismik değerlendirmesi ve güvenlik için kentsel tasarım kapsamında Batum kıyı şeridinin gelişimi konularında öğrenciler, derslerden edindikleri bilgilere de dayanarak, çeşitli sonuçlar çıkardılar ve öneriler geliştirdiler. Çalışmalar Gürcistan Mimarlar Birliği üyelerine, ilgili meslek adamlarına ve Batum kenti yöneticilerine sunuldu. Ayrıca, bu sürecin mimarlarla paylaşılarak yaygınlaşması hedeflenerek, yapılan çalışmaların yayınlanması ve Gürcistan Mimarlar Birliği Kongresinde sergilenmesi kararlaştırıldı.

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yaz Okulu 2006 programına 3 öğrenci ile katıldı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.