Haberler

İstanbul’a ikinci tüp geçit hazırlığı

Tarih: 29 Eylül 2006 Kaynak: NTVMSNBC
Boğazın iki yakasını birbirine bağlayacak ikinci tüp geçişin yapımı için YPK’ya başvuru yapıldı. Tüp geçişin maliyetinin yaklaşık 370 milyon dolar olması bekleniyor. 

İstanbul’da trafik sorununu azaltması için büyük umutlar bağlanan ve boğazın iki yakasını denizin altından birbirine bağlayacak olan demiryolu tüp geçişine yeni kardeş geliyor. Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH), lastik tekerlekli araçların geçişini sağlayacak ikinci tüp geçişin yap-işlet-devret (YİD) modeli ile yapımı için, Yüksek Planlama Kuruluna (YPK) başvurdu. Şu anda inşaatı devam eden tüp geçişten bağımsız olarak yapılacak yeni tüp geçiş, Marmaray benzeri olacak ancak demiryolu yerine karayolu araçları tarafından kullanılacak.

Yapılan kanun değişikliğiyle DLH’nin tüp geçit yapabilme imkanına kavuşmasının ardından YPK’ya gelen konuya ilişkin karara onay çıkması durumunda hayata geçirilecek projenin, yaklaşık 370 milyon dolara çıkması bekleniyor.

Sadece karayolu taşıtlarının kullanabilmesine imkan tanıması nedeniyle, şu anda yapımı süren tüp geçişten ayrılan yeni tüp geçişin yapımında da, şu andaki tüp geçişe göre farklı bir teknik uygulanması hedefleniyor. Yeni tüp geçişin, şu anda batırma tekniği ile yapımı süren raylı sistem tüp geçiş gibi değil, “köstebek” tabir eden makinalarla tünel açarak oluşturulması düşünülüyor.

İki katlı olacak 
Yeni tüp geçişin iki katlı olması, örneğin üst tarafın gelişe alt tarafın da gidişe ayrılması öngörülüyor. YİD modeli ile gerçekleştirilmesi hedeflenen projenin Hazine garantisi olmaksızın yapılması planlanıyor.

İlk tüp geçişşin inşaatı sürüyor 
Öte yandan Marmaray projesi kapsamında yapılan ilk tüp geçişin inşaatı ise devam ediyor. Tüp geçişin de dahil olduğu Marmaray Projesi ile mevcut demiryolu 3 hatta çıkacak, 63 km uzunluğundaki diğer iki hatta ise gerekli iyileştirmeler yapılarak, yüzeysel metroya dönüştürülecek.

Tüp geçiş güzergahı Gebze-Söğütlüçeşme, Üsküdar-Sirkeci-Yenikapı-Halkalı arasında, tüp geçişle birlikte yaklaşık 76 km’lik bir metro ağını içerecek. Halen saatte tek yön 10 bin kişi olan mevcut banliyö hattının kapasitesi, projenin hayata geçirilmesi ile saatte 75 bin kişiye çıkabilecek.

2004 yılında başlanan tüp geçiş inşaatını Japon Taisei-Kumagai Gumi ile Türk firmaları Gama ve Nurol yürütürken, Marmaray projesinin 4 milyar 18 milyon YTL’si dış kredili olmak üzere, toplam 4 milyar 749 milyon YTLY’ye malolacağı hesaplanıyor. Geçen yıl sonuna kadar 372 milyon YTL harcanan ve 2009 yılında sona ereceği öngörülen proje için, bu yıl ise 401 milyon YTL ödenek kondu.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.