Haberler

Sırada Saklıkent var

Tarih: 6 Ekim 2006 Kaynak: Cumhuriyet
Kuzey Kent, Lara Kundu, Balbey, Haşimişcan, Kaleiçi, Kalekapısı'nın ''kültür ve turizm alanı'' ilan edilmesinin ardından şimdi sıra Konyaaltı ve Boğaçay-Saklıkent'e geldi. Bakanlık bu bölgelerin turizm merkezi ilanı etüt çalışmalarına başladı. Eğer düşünce gerçekleşirse, Antalya'nın neredeyse dörtte üçü kültür ve turizm alanı ilan edilmiş olacak. Büyükşehir Belediyesi'ne de yapılaşmış küçük bir alan dışında planlaması yapılacak hiçbir alan kalmayacak. Gelişmeler, kentteki sivil toplum örgütlerini endişelendiriyor.

Bakanlığa Bırakılıyor
Bakanlığın, kültür ve turizm alanı ilan ederek kendi planlamasına almak istediği alanlar, Konyaaltı Belediyesi'nin neredeyse yarısını, Çağlarca, Geyikbayırı, Feslikan, Hisarçandır, Düzlerçamı, Sakarpınar, Saklıkent, Doyran, Yukarı Karaman ve Nebiler'in bir kısmını kapsıyor. Bütün bu alanın tamamı ise Antalya'nın üçte birine karşılık geliyor. Daha önce kültür ve turizm alanı ilan edilmiş bölgelerle birlikte, söz konusu yeni alanlar için de karar çıkması durumunda ise Antalya'nın dörtte üçü kentin elinden çıkacak ve planlaması bakanlığa bırakılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, konuyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderilen ilk yazıda, söz konusu alanın büyükşehir belediye sınırlarının üçte birini kapsadığı anımsatılarak karşı çıkıldı. Ancak belediyeden daha sonra gönderilen yazıda, Doyran, Feslikan, Çağlarca, Geyirbayırı ve Hisarçandır'da yayla turizminin geliştirilmesine yönelik planlar olduğu belirtildi.

Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın tepkisini ''Kültür ve Turizm Bakanlığı kentte yaşayanlar aleyhine her türlü değişikliği yapıyor'' diye dile getirdi.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.