Haberler

3. köprüye ilk adım 2007’de

Tarih: 11 Ekim 2006 Kaynak: NTVMSNBC
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, 3. Boğaz Köprüsü’nün 2007 yılı içinde belediyenin çalışma programına alınacağını açıkladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın açıklamalarına göre 3. köprü ile ilgili güzergahlardan biri iki köprü arası olarak öngörülürken, diğer teklifler birinci köprüden daha güneyde, diğer 3 teklif ise daha kuzeyde öngörülüyor. Topbaş, “3. köprü konusunda kararı verecek olan hükümet. Biz de hükümetle paralel çalışıyoruz. Yapılan öneri netleştikten sonra burada planlara monte edilecek” diye konuştu.

Kadir Topbaş, Levent’teki Dubai Towers’ın yapılacağı İETT arazisiyle ilgili olarak da değer tespitinin yapıldığını, bedelin kamuoyuna kısa zamanda duyurulacağını söyledi.

‘İhale Herkese Açık, Buyrun Gelin’
Topbaş daha önceki ihale yöntemine ilişkin eleştiriler konusunda şunları söyledi: “İhale herkese açık olacak. ’500 milyon dolar’ diyenler vardı. Satış yöntemi düzgün adil ve şeffaf olacak. Yeni çıkan ihale yasası tüm ihalelerin açık yapılmasını öngörüyor. Değeri ve yöntemini basın toplantısı düzenleyerek açıklayacağım. Buyursun gelsinler. Basın aracılığıyla rakamlar telaffuz ediyordunuz, buyurun gelin.”

Sevda tepesi ile bir kez daha gündeme gelen Boğaziçi İmar Kanunu ile ilgili de görüşlerini açıklayan Kadir Topbaş, taslağın “Boğaziçi’ne bir imar affı getirsin” düşüncesiyle hazırlanmadığını belirtti.

‘Rant Sağlamayı Düşünmedik’
Belediye Başkanı, “Bugüne kadar Boğaziçi Kanunu’na rağmen Boğaziçi bu hale geldi. Taslağın sevda tepesiyle bir ilgisi yok. Gizli yapıp bir madde ile birine rant sağlamayı düşünmedik. Sarıyer sırtlarında yapılan uyum villaları da çözülmesi gereken sıkıntılardan bir tanesi. Çözüm için çalışmalar devam ediyor” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.