Haberler

Tayland’dan Mimar Adaylarına Davet

Tarih: 11 Ekim 2006 Yazan: Seda Eşkazan

Kültürüne, gelenek ve inançlarına sıkı sıkıya bağlı ama bir o kadar da gelişime, yeniliğe açık “Asya” ve kendi içinde bir bütün olmanın yanında bir o kadar da dışa açık olmayı gerektiren dünya mesleği “mimarlık”. İşte özünü kaybetmeden gelişime, yeniliğe açılan kapının ardında buluşuyor Asya ile mimarlık. Şimdi bu buluşmanın etkilerini dünyaya göstermek için bu kapı Asya’dan, Tayland’da bir üniversiteden, bir mimarlık fakültesinden mimar adaylarına aralanıyor.

Avrupa’daki bir takım üniversitelerle öğrenci değişim programları kapsamında bağlantıları bulunan Bangkok Chulalongkorn Üniversitesi, bu kültürel alışverişi bir adım daha ileri götürerek kendi bünyesinde Uluslararası Tasarım ve Mimarlık Programını başlatmaya hazırlanıyor. (INDA- International Program in Design and Architecture)

Mimari tecrübelerini paylaşmayı ve mimar adaylarını Tayland dışında olduğu kadar artık kendi ülke sınırları içerisinde de yaratılacak bir mimarlık ve rekabet ortamı içinde birlikte çalışarak hazırlamayı hedefleyen Chulalongkorn Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, 2007 yılı itibariyle Uluslararası Tasarım ve Mimarlık programını başlatıyor.

Avrupa üniversitelerinin mimarlık lisans ve lisansüstü programlarıyla çekici bir merkez haline geldiği günümüzde, doğu kültürünün etkisi altında, Asya’da bir mimarlık fakültesinde, Uluslararası Tasarım ve Mimarlık eğitimi almanın getireceği en büyük avantaj, program içeriğinin global bir yaklaşımla tasarlanmış olmasından kaynaklanıyor.


Kampüsten
Fotoğraf: Seda Eşkazan

Bir yandan tarihi, teorileri, bilgisayar programları, yönetim ve teknolojileri, ekonomi ve yatırım analizleriyle “Batı kültürü”nü öğrenen mimar adayları, INDA-Uluslararası Tasarım ve Mimarlık Programında bunlara paralel olarak Asya kültürel mirası, tarzı, yaklaşımları, özgün el çizimleri ve boyamalarıyla tropikal bir çevrenin etkisi altında “Doğu kültürü” üzerine de kendilerini geliştirecekler. Kısacası Chulalongkorn Üniversitesi bünyesindeki Tasarım ve Mimarlık Programına katılan öğrenciler, uluslararası bir eğitime Tayland ve Asya kültürünün harmanlanmış olması nedeniyle, Batıdaki mimarlara göre çok daha ayırt edilebilir bir portföye ve çok yönlü mimari bakış açısına sahip olacaklar.

Programın en büyük hedefi; kültürel çeşitliliğin, farklı bakış açıları, bilgi ve tecrübelerin bir araya getirilmesiyle yaratılan bir ortam içinde, uluslararası standartlarda mimari eğitim ve uygulamalarla, dinamik tasarım ve mimarlık anlayışına sahip, hırslı ve sorumlu mimar adayları yetiştirmek. Bunun bir sonucu olarak da Asya’daki mimarlık eğitimi ve mimarlık anlayışını tüm dünyaya yansıtabilmek.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.