Haberler

Tasarım Dergisi Ekim Sayısı: Karma Kullanım Projelerine Yer Verirken Güncel Konulara da Değiniyor

Tarih: 11 Ekim 2006
Tasarım Dergisi Ekim sayısında (165. sayı) günümüz şartları altında her boyutta kendini gösteren ‘karma kullanım’ konusuna değiniyor ve karma kullanıma dair yapılara 100 yıldır imza atan bir mimarlık firmasının projelerine yer veriyor.
İçlerinde GlaxoSmithKline’ın Yeni Genel Merkez Binası, Kalifornia Sanat ve Tasarım Müzesi ve Türkiye’den de projelerin de bulunduğu onsekiz adet proje farklı şekillerde işleniyor.

Yorum sayfalarında ‘İdeal Form Arayışı’ başlığı altında doğa ile bütünleşen tasarımlar ve onların formlarına dair insanların içinde bulunduğu karmaşık durumlara Vitruvious ve Altın Oran’ın mimari ve tasarımdaki farklı yansımaları ışığında değiniliyor.

Öte yandan 20. yüzyılın rasyonel düşünce yapısı içerisinde temellenen ‘fonksiyonelliğin’ dekoratif tasarımın içerisindeki konumuna dair analiz yazısında, dekorasyon-minimalizm, dekorasyon-kültür ve dekorasyon-füzyon ilişkilerine dikkat çekmeye çalışılıyor ve ‘dekorasyon’ farklı bir bakış açısından işleniyor.

Ayrıca, tasarım sayfalarında geleceğin profesyonel tasarımcıları arasında yer alacak olan Orta Doğu Teknik Üniversitesi Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü son sınıf öğrencilerinin mezuniyet projelerine yer veriliyor.

Bu başlıkların yanısıra Feshane’nin ev sahipliğini yaptığı ‘FESorient’ adlı kültürümüzün temel taşlarını oluşturan etnik ve otantik değerleri günümüz estetik anlayışı ile buluşturan bu ‘kültür buluşması’nı katılımcılarıyla birlikte işlerken, bu tür buluşmaların kültürümüzün tanıtımında ne kadar değerli olduğunu da sayfalarında geniş yer buluyor.

Ekim sayısındaki güncel konular, projeler ve makalelerin yanısıra, bu sayıda diğer sayılardan farklı olarak her ay ciddi bir şekilde farklı tasarımlar yapılan ve bunların arasından seçilen ana kapağın alternatifleri de okuyucular ile paylaşılıyor.

Ayrıca Tasarım Dergisi, bir sonraki sayısı olan Kasım Sayısı’nda, geçtiğimiz günlerde düzenlenen İstanbul Design Week’ e geniş bir şekilde yer vereceğini de okuyucularına bu sayıdan hatırlatıyor.

Keyifli okumalar…
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.