Haberler

Binlerce Göztepe!

Tarih: 20 Ekim 2006 Kaynak: Vatan Yazan: Mustafa Mutlu
Bildiğiniz gibi Göztepe Parkı’na cami projesi mahkemeye takıldı. İstanbul 5. Bölge İdare Mahkemesi projeyi şehircilik ilkelerine ve kamu yararına uygun bulmayarak durdurdu.

İyi de yeşil alanların olur olmaz bir biçimde, üstelik hiç ihtiyaç yokken cami ve Kur’an kursları inşaatlarına açılması; sadece Göztepe’yle ve İstanbul’la sınırlı değil ki!

Anadolu’nun dört bir yanında benzer tartışmalar yaşanıyor.

Ama o tartışmalar İstanbul medyasının gündemine giremediği için haberdar bile olamıyoruz.

Benzer bir olay Bursa’nın Yıldırım Belediyesi’nde yaşandı. 37 üyesinin 35’i AKP’li olan Yıldırım Belediye Meclisi, 4 Ekim’de yaptığı toplantıda Fidyekızık Mahallesi’ndeki tek çocuk bahçesini cami alanına dönüştürdü.

Mahalle halkı bu karara tepkili ama bir yandan da “din karşıtı” gibi algılanmaktan çekiniyor. Bu yüzden telefon eden çok sayıda Fidyekızıklı, “Aman ismimizi yazma” demeyi ihmal etmiyor.

Ne de olsa güç, “din üzerinden siyaset yapanlar”ın elinde ve halk o güçle ters düşmekten korkuyor.

Erzen'e Taş Çıkarttılar!
Yıldırım Belediye Meclisi aynı gün bir karara daha imza attı: Üzerinde iki katlı müstakil bir ev bulunan 558 metre karelik belediye arsasının bir “Kur’an kursu yaptırma ve yaşatma derneği”ne, sadece 17 bin 500 YTL’ye satılmasını onayladı.

Emlakçıların verdiği bilgiye göre bu arsanın, evle birlikte değeri 175 bin YTL’nin üzerinde. Ama binayı isteyen bir Kur’an kursu derneği, satan da AKP’li belediye olunca rayiç onda bire düşüveriyor...

Tıpkı; Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen’in en az 7 bin YTL’lik konak dairesinde 2 bin 500 YTL’ye oturması olayında olduğu gibi...

Kısacası; Göztepe Parkı’na cami yapılmasını engelleyen mahkeme kararını sakın ola ki “din üzerinden siyaset ve ticaret yapan zihniyet”in sonu olarak görmeyin...

Çünkü; çevremizde farkına bile varmadığımız o kadar çok “Göztepe Parkı Olayı” var ki!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.