Haberler

Kalite ve Çevre Kurulu’nun 10’uncu Kuruluş Yıldönümü CE Müjdesiyle Kutlandı

Tarih: 23 Kasım 2006
Kalite ve Çevre Kurulu’nun 10’uncu kuruluş yıldönümü plaket töreni ve “AB Yolunda Türk İnşaat Sektöründe Kalite ve Çevre Denetimi Uygulamaları” paneli, Ankara’da, 21 Kasım 2006 tarihinde gerçekleştirildi. Kalite ve Çevre Kurulu 10’uncı yılına, Avrupa Birliği Komisyonu’ndan CE Belgelendirme Kuruluşu onayını alarak girdi.

Onuncu yılına, çok sayıda ilke ve başarılı çalışmaya imza atmanın gururuyla giren Kalite ve Çevre Kurulu, çimento ile ilgili ürünlerde, ürün kalitesinin kontrolü, üretilen ürünlerin standartlara uygunluğu ve çimento fabrikalarının çevresel etkilerinin kontrolü ve takibi amacıyla 1996 yılında Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği tarafından kuruldu. Kalite ve Çevre Kurulu, aradan geçen on yıl içinde bağımsızlık, tarafsızlık, güvenilirlik ve gizlilik ilkelerini benimseyerek bir sivil toplum kuruluşu olarak çalıştı ve kendi alanında birçok öncü faaliyeti yerine getirdi.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Adnan İğnebekçili, Kalite ve Çevre Kurulu’nun 10’uncu kuruluş yıldönümünü nedeniyle düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, çimento sektörünün kalite ve verimliliğin yanı sıra çevre sorumluluğu konusunda da öncülüğüne dikkat çekerek, çimento sektörünün tüm sanayi sektörlerine örnek olduğunu vurguladı. KÇK’nin Türkiye’de pek çok ilki gerçekleştirdiğini belirten Adnan İğnebekçili, bunlar arasında Avrupa Birliği Komisyonu’nda CE Belgelendirme kuruluşu olma yolunda yapmış olduğu öncü çalışmalara değindi ve CE müjdesini verdi. Adnan İğnebekçili: “Türkiye’de pek çok konuda ilkleri gerçekleştirmiş olan KÇK, ülkemizde Avrupa Birliği Komisyonu’nda CE Belgelendirme kuruluşu olarak onaylandı. 20 Kasım 2006 itibariyle AB Komisyonu’ndan Kimlik Numarası alarak, onaylanmış kuruluş olarak atandı” dedi.

Adnan İğnebekçili, “01.01.2007 tarihinde 89/106/EEC Yapı Malzemesi Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesiyle TÇMB-Kalite ve Çevre Kurulu iç piyasada ve uluslararası serbest dolaşımda çimento ve ilgili ürünlerde, Türkiye’de ilk olarak CE işaretini vermeye başlayacak. TÇMB Kalite ve ÇevreKurulu’nun çimento ve ilgili ürünlerde CE işaretini NB: 1784 Kimlik Numarasını kullanmasıyla, güvenli ürünler iç piyasadan AB’de serbest dolaşım hakkını almış olacak. TÇMB Kalite ve Çevre Kurulu, Türkiye’de 89/106/EEC Yapı Malzemesi Yönetmeliği kapsamında ilk atanan kuruluş olmanın verdiği cesaretle hedeflerini büyüterek ve yönetmelik kapsamında güvenli ürünlerin kontrolünü sağlayacaktır” dedi.

Adnan İğnebekçili KÇK’yi bu başarısından dolayı kutlayarak sözlerine şöyle devam etti: “Çevre politikalarıyla kalite kavramlarının iç içe olduğunun bilincinde olan Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği, bu yöndeki çalışmaların organizasyonu ve yönetimi için sivil toplum kuruluşu niteliğine sahip bir yapılanmayı gerçekleştirmek amacıyla tüm paydaşlarıyla birlikte hareket ederek, sektörel duyarlılık bilincinin en güzel örneklerinden birini sergiledi. TÇMB önderliğinde ancak tüm paydaşlarımızın katkı ve destekleriyle çalışmalarını sürdüren KÇK, bu yıl 10 yaşına bastı ve bu süre içinde çok önemli başarılara imza attı. Ürün kontrolündeki nihai hedef, standartlara uygun ürünlerin sunulmasına yardımcı olmak ve fabrikaların verimliliğini artırarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaktır. KÇK’nin sektörel uzmanlık ve kontrol sistemi ile ürün belgelendirmesi, muayenesi ve çevresel izleme çalışmaları ülkemize çok önemli katkılar sağlarken, AB’ye uyum sürecinde bir örnek yapılanma olarak takdir ediliyor.”
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.