Haberler

Ceza müteahhite vız gelip tırıs gitti

Tarih: 26 Kasım 2006 Kaynak: Hürriyet
Kurallara uymadıkları, gece mesai yapmadıkları, yavaş çalıştıkları ve trafiği aksattıkları için İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kestiği 2 milyon 91 bin 851 YTL ceza müteahhitleri korkutmadı. Önceki gece, ceza kesilen şantiyelerin çoğunda çalışma yoktu.

İstanbullu'ya günlük yaşamı "azap" haline getiren bitmek bilmez yol inşaatlarını üstlenen firmalar, bildiklerini okumaya devam ediyor. Dün Anadolu yakasındaki iki şantiyede, 23.00-02.00 saatleri arasında iş tamamen bırakılmışken, bir şantiyede ise 3 işçi çalışıyordu. Avrupa Yakası'ndaki 5 şantiyenin birinde izin verilmediği için çalışma yapılmazken, 4 şantiyede çalışmalar tüm hızıyla sürüyordu. İşte bazı şantiyelerin durumu:

Bağdat Caddesi-Altıntepe Kavşak İnşaatı (Özkartallar İnşaat): İş makineleri park halinde ve çalışma durdurulmuş. Yol tek şeritten güçlükle ilerliyor.

Zümrütevler Mahallesi, E-5 Üzeri Karacabey Kavşağı (DSK İnşaat): İş makineleri şantiyeye çekilmiş herhangi bir çalışma yok.

Kadıköy Göztepe Merkezi önü Lunapark Kavşağı (TERYAP İnşaat): Yolun tek tarafında 3 işçi beton dökme makinesi ile çalışıyor. İşçiler şantiyede yetkili kimse olmadığını ancak çalışmaları sabaha kadar sürdürdüklerini söyledi.

Baltalimanı TEM Bağlantı Yolu İnşaatı (Uransan): Çalışmalar 17 kişi ile sürdürülüyor. İnşaatın Gece Formeni Kazım Güngör, gece hafriyat nakli, malzeme çekimi, gio duvar çalışması ve aydınlatma işi yaptıklarını 7 kamyon ve 2 kepçe ile çalıştıklarını söyledi.

Seyrantepe-TEM Otoyolu Alt-Üst Geçit Yol Kavşak İnşaatı (Ankara Beton San. ve Tic. AŞ): En büyük cezanın kesildiği şantiyede çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Kesilen cezanın haksız olduğunu savunan işçiler, yol bittiğinde herkesin kendilerine dua edeceğini söyledi.

D-100 Karayolu Edirnekapı Tüneli ve Bağlantı Yolları İnşaatı (Yapı Proje Merkezi): Gündüz hafriyat çalışmaları sürdürüldüğü için gece çalışması yapılmıyor. İnşaat sahasında sadece güvenlik görevlileri var.

Tekstil Kent/Giyim Kent Kavşağı İnşaatı (Polat Yapı): Şantiyede çok sayıda işçi köprünün kalıp çalışmalarında çalışıyor. İşçiler çalışmaların 24 saat esasına göre sürdürüldüğünü söylüyor.

D-100 Karayolu Edirnekapı Tüneli Yıkımı ve Yol Genişletme Çalışması (Mak-Yol): En büyük cezanın kesildiği ikinci şirket olan Mak-Yol çalışanları da haksızlık yapıldığını savunuyor. 24.00 ile 05.00 saatleri arasında çalışmalarına izin verildiğini anlatan işçiler, 5 saat içinde tünelden azami 25 kiriş kesebildiklerini ve bugüne kadar 360 kirişi naklettiklerini belirtiyor. En az 3 gün sürecek çalışmayla 70 kiriş daha kaldırılacak ve 3 perde beton duvar yıkılıp yol birleştirilecek
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.