Haberler

“Archiprix-Türkiye 2006 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması Ödülleri” Sahiplerini Buldu

Tarih: 27 Kasım 2006

ARCHIPRIX Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması, Doğan Hasol, Şevki Vanlı, Hülya Yürekli ve Ferhan Yürekli'nin kuruculuğunda, 11. kez gerçekleştirildi. 23 Kasım 2006 akşamı Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Sahnesi’nde düzenlenen törende ödüller sahiplerini buldu.

ARCHIPRIX Türkiye Grubu yönetiminde, Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı'nca, Çimsa ana sponsorluğunda düzenlenen ARCHIPRIX-Türkiye Yarışması'na Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan 17 üniversiteden 74 proje başvurdu.

Genç ve yetenekli mimarlara meslek icraları için şans oluşturmak; Türkiye'deki Mimarlık öğretim kurumları arasında rekabeti artırmak; sektörde faaliyet gösteren firmalara, daha iyi genç yetenekleri bulma şansı sağlamak; Türkiye'de Mimarlık mesleğinin kamuya tanıtımı ile itibarının yükselmesine katkıda bulunmak ve uygulama alanı ile okulların karşılıklı ilişkisini güçlendirmek için ortam yaratmak gibi önemli hedefleri olan yarışma, 1996 yılından bu yana Türkiye'de düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Avrupa ülkelerinde yaygınlaştırılarak, sonuçların Avrupa çapında ortak sergi ve yayınlarda birleştirilmesi amacıyla ilki Hollanda’da düzenlenen "Archiprix" yarışması, Türkiye’de Doğan Hasol, Şevki Vanlı, Hülya Yürekli ve Ferhan Yürekli'nin önderliğinde kuruldu.

Çimsa Ana Sponsorluğunda, Archiprix-Türkiye grubu yönetiminde, Yapı-Endüstri Merkezi ve Şevki Vanlı Mimarlık Vakfı'nca "Archiprix-Türkiye Mimarlık Öğrencileri Bitirme Projeleri Ulusal Yarışması"nın onbirincisi Mart 2006'da ilan edildi. Başvuruları Ağustos ayında sona eren yarışmaya, 17 üniversiteden 74 öğrenci bitirme projeleri ile katıldı. Boğaçhan Dündaralp, Kerem Erginoğlu, Adnan Kazmaoğlu, Elif Özdemir ve Şevki Vanlı’dan oluşan seçici kurul, Eylül’ün ilk haftasında toplanarak katılan projeleri değerlendirdiler.

Kazanan yarışmacılar ödüllerini 23 Kasım 2006’da, Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü Fazıl Say Sahnesi’nde gerçekleşen törenle aldılar. Yarışmaya katılan tüm projelerin izlenebileceği sergi de 23 Kasım – 8 Aralık 2006 tarihleri arasında Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde dolaşıma açık olacak. Ayrıca yarışmaya katılan tüm projelerden oluşan yarışma kataloğu da her yıl olduğu gibi YEM Yayın tarafından hazırlanarak ödül töreninde ilgililerin beğenisine sunuldu.

Archiprix 2006 Türkiye Yarışmasının birincisine 2.500 YTL değerinde Çimsa Beyaz Çimento Ödülü verildi. Yarışma birincisi ayrıca Nemetschek - FGA Mimarlık tarafından hediye edilen ALLPLAN Mimari CAD Sistemi ve Eğitimi, “Sertifika C” katılımına sahip oldu. İkincinin 2.000 YTL ve üçüncünün 1.500 YTL tutarında ödüle sahip olduğu Archiprix 2006 Türkiye Yarışması kapsamında mansiyona değer görülen üç projenin her birine de 1.250 YTL tutarında ödül verildi.

Arciprix-TÜRKİYE 2006 Mimarlık Öğrencileri Bitirme Ödevleri Yarışması Ödül Listesi
1.Ödül - Didem Yavuz İstanbul Teknik Üniversitesi Bozcaada’da Şarap Üretim Tesisi ve Bağcılık Enstitüsü
2.Ödül - Mert Velipaşaoğlu Ortadoğu Teknik Üniversitesi Liberal Sanatlar Koleji
3.Ödül - Handenur Yazıcı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Taksim Gezi Parkında Kent Kütüphanesi
Mansiyon - Leyla Kori İstanbul Teknik Üniversitesi Taksim’de Medyatek
Mansiyon - Esmehan Kelkitli Osmangazi Üniversitesi Eskişehir Spor Parkları
Mansiyon - Hakan Demirel Yıldız Teknik Üniversitesi Dolapdere’de Güncel Sanatlar Merkezi
Teşvik Ödülü - Fatma Zeynep Gürbüz İstanbul Teknik Üniversitesi Kadıköy İskele Meydanında Deneysel Sanat Platformu Tasarımı
Teşvik Ödülü - Zeynep Yapar İstanbul Kültür Üniversitesi Perşembe Pazarı’nın Yeniden Yapılandırılması
Teşvik Ödülü - Ezgi Erol Ortadoğu Teknik Üniversitesi Ankara Liberal Sanatlar Merkezi
Teşvik Ödülü - Emre Sönmez Osmangazi Üniversitesi Kent Fuayesi

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.