Haberler

Üç maymunlar!

Tarih: 28 Kasım 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Melih Aşık
Gazeteleri İsmet Acar'a ait "Acarkent" ve "Acaristanbul" haberleri süslerken, 1990'larda gazetemizde birlikte çalıştığımız Nazım Alpman geçmişten bir anı naklediyor: "1994 yılının 29 Ekim'nde yerleşime açılan Acarkent'te 'Laik Bir Cumhuriyet Balosu' veriliyor. Refah Partisi, 27 Mart 1994 Yerel Seçimleri'nde silindir gibi ezip geçmiştir ya... Gericilere karşı "sivil uyanış" başlamıştır! Acarkent'teki şölene girerken kapıda Türk-İş Başkanı Bayram Meral'i görüp "Başkan hayrola" diyorum:

- Sen işçi liderisin, bu sosyetik toplantıda bulunman normal mi?
- Ya İsmet (Acar) bizim Yol-İş Federasyonu'nun yönetim kurulu üyesi değil miydi? Oradan arkadaşım. Çağırdı, geldim.

Meral, daha sonra kendi kadersizliğini, İsmet Acar ile kıyaslamalı biçimde anlatıyor: - İsmet sendikadan ayrılırken 4000 lirası vardı. Benim ise 4500 liram vardı. O Sarıyer'de kooperatifçilik işine girdi. Sonra Hasan Ekinci'nin yardımıyla burayı aldı...
- Bi dakika Başkan, nasıl yardım?
- Yahu burası orman alanı değil mi? Hasan Ekinci de Orman Bakanı!.." 

Bu konu 1 Kasım 1994 tarihinde köşemizde yazıldı. Ancak medyanın geneli, savcılar, orman yetkilileri konuyu yıllar yılı görmezden geldi. Tıpkı Osman Pepe'nin de 4 yıl boyunca görmezden gelip yeni uyanması! gibi... Topluca "Üç maymunlar" oynanırken orada yüzlerce villa bitti... İstanbul biraz daha haşat edildi.

Denizli Dibo!
Denizli'nin en güzel yerinde, yaklaşık 150 dönüm büyüklüğünde bir arazi Sümerbank İplik Fabrikası'na aitti. 10 yıl önce özelleştirme kapsamına alınmış, üzerindeki lojmanlar, sosyal tesisler ve yeşil alanlarıyla birlikte ölmüş eşek fiyatına... 7 milyon dolara Zafer Tekstil adlı bir firmaya satılmıştı. Daha sonra neler olduğunu CHP Denizli Milletvekili Mustafa Gazalcı'dan dinliyoruz:

"Zafer Tekstil geçtiğimiz günlerde bu fabrikayı, aldığı fiyatın kat kat üstünde bir rakamla Kentsel Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'ye sattı. Bu şirketin ilk yaptığı iş, Tayyip Erdoğan'ın yakın dostları Mehmet Kutman ve İsrailli işadamı Sami Ofer'le 'Sümerpark' adını verdikleri bir proje için ortaklık kurmak oldu. Proje, arazi üzerinde 600 konut, 5 yıldızlı bir otel, hastane ve alışveriş merkezi inşa edilmesini öngörüyor. Ancak projenin hayata geçmesi için Denizli'nin 1. derece deprem bölgesinde olması nedeniyle konulmuş olan kat sınırlamasının kaldırılması geliyordu. Belediye Meclisi, Kutman - Ofer ikilisinin istediği bu değişikliği hemen yaptı. Söz konusu bölgede 10 kat ve üzeri binaların yapımına izin verdi. Böylece arazinin değeri birden katlanmış oldu. Belediyenin kıyağı bununla da kalmadı. Bugünlerde Denizli Belediyesi'nin araçları harıl harıl araziyle ilintili yolları genişletiyor, çevrede köprülü kavşaklar inşa ediyor, kamulaştırmalar yapıyor. Belediye çalışıyor ama Kutman - Ofer'e... Bu konuda araştırma önergesi verdik, sonucu bekliyoruz...
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.