Haberler

Mimtur İnşaat'tan Ataşehir'de kira garantili rezidans projesi

Tarih: 30 Kasım 2006 Kaynak: Referans Yazan: Selma Şenol
Daha önce İstanbul Maslak'ta Polaris İş Merkezi'ni gerçekleştiren Mimtur İnşaat, şimdi de markayı Ataşehir'deki rezidans projesinde kullanacak. Polaris Residence Ataşehir isimli projede şirket alıcılara kiracı bulununcaya kadar olan süreçte kira garantisi de veriyor. Mimtur İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hızır Gürel, kira garantisi ve butik vasfının projeyi diğerlerinden ayırdığını söyledi. Gürel, "Bizden daire alan kişiye, dairesi teslim edildikten sonra, bu daireye bir kiracı bulununcaya kadarki süreçte kira ödemeyi garanti ediyoruz. Böylece o kişinin yatırımının geri dönüşü de garantiye alınmış oluyor" dedi.

Projenin butik konseptinde olması da alıcıya istediği değişikliği yapma olanağını sağlıyor. İstenirse salon ile mutfak arasından duvarı kaldırmak, açık mutfağa dönüştürmek, iki yatak odasını birleştirmek mümkün. Kişiye özel ödeme planı yapılan Polaris Ataşehir projesi, Ataşehir merkeze 500 metre mesafede, yaklaşık 4 dönüm arazi üzerinde 25 katlı, toplam 85 dairenin yer aldığı bir rezidans projesi. Bugün pek çok projede rezidans kavramının içinin boşaltıldığını savunan Hızır Gürel, residans kavramının binanın teknik özellikleri ile sınırlı olmadığını, binada verilen hizmetleri de kapsaması gerektiğini söylüyor. Gürel, "Bir bina ısıtmasıyla, soğutmasıyla, akıllı ev otomasyonu ile sosyal ve spor alanlarıyla, yeşil alanlarıyla, kapalı otoparkıyla, yönetim, güvenlik, temizlik ve teknik hizmetleriyle, 24 saat bina sakinlerinin her türlü ihtiyacına cevap veren resepsiyonuyla ancak rezidans sınıfına dahil edilebilir" dedi.

Tüm dairelerin salonları güneye bakıyor
Ruhsatı geçen ay alınan ve çok kısa bir süre sonra temeli atılacak projenin Ağustos 2008'te tamamlanması bekleniyor. Projede 82 ile 382 metrekare arasında değişen 10 farklı seçenek bulunuyor. Fiyatların 196 bin YTL’den başladığı projede tüm dairelerin salonlarının güneye bakabilmesi için bina delta kanat şeklinde tasarlandı. Hızır Gürel, konutların önemli özelliğinin soğutma sistemi, dışarıdayken cep telefonu vasıtasıyla ulaşıp komutlar verilebilecek akıllı ev otomasyonu, sadece kullanılan enerji kadar ödeme imkânı sağlayan pay ölçerli sistem, derin ve yüksek gömme dolaplar ve evin içinde durması gerekli olmayan eşyaların muhafaza edileceği bir depo olduğunu söyledi. Gürel, "Diyelim ki kış tatiline giderken ısıtmaya ödeyeceğiniz bedeli düşürmek için derecesini düşürdünüz, ama dönüşte soğuk eve de gelmek istemiyorsunuz. Yapacağınız şey eve varmadan 2 saat önce sisteme bir SMS atarak istediğiniz ısı derecesini belirtmek. Eve geldiğinizde evin ısısı istediğiniz dereceye yükselmiş olacak" dedi. Polaris Ataşehir'de 2 bin YTL’den başlayan metrekare fiyatlarının B+ ve A- gelir grubunun ilgi alanında olacağını savunan Hızır Gürel, projenin yatırımcıların da ilgisini çekeceğini düşünüyor. Maliyetler açısından projenin yatırım tutarının 10 milyon YTL'yi bulması bekleniyor.

M.Turgut Gürel tarafından 1957 yılında kurulan şirket, bugüne kadar sayısız konut, işyeri ve fabrika projesi gerçekleştirdi. Türkiye'de 1990'lı yıllarda yeni bir alan olan yüksek bina teknolojisi gerektiren projeler üzerinde çalışmalarını yoğunlaştıran şirket, bunun sonucu olarak ilk yüksek binası olan Maslak Polaris Plaza’yı tasarlayarak inşa etti. Hızır Gürel güneyde yabancı alıcılara yönelik bir villa projesinin bürokratik işlemlerini gerçekleştirdiklerini ve bu yeni projenin de 2007 yılı içinde başlayacağını açıkladı.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.