Haberler

Belediye Meclisi Anadolu ve Rumeli Hisarlarının restorasyon projesini onayladı

Tarih: 30 Kasım 2006 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Anadoluhisarı ve Rumelihisarı ile çevresinde yapılacak planlama, projelendirme ve altyapı çalışmalarını içeren protokolü onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi arasında imzalanan Anadoluhisarı ve Rumelihisarı ile çevresinde yapılacak planlama, projelendirme ve altyapı çalışmalarını içeren protokolü onayladı. Protokolü geçen hafta Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşe Soysal imzalamıştı.

Mecliste dün kabul edilen protokol çerçevesinde, 1451 tarihli mezar taşlarının bulunduğu ve İstanbul'daki ilk Osmanlı-Türk şehitliği olarak bilinen Nafi Baba Mezarlığı’nın çevre düzenlemesi yapılacak ve müştemilatı da kültür ve sanat merkezine dönüştürülecek. Fatih Sultan Mehmet'in fetihten önce ordusu ile birlikte namaz kıldığı yer olarak bilinen “Dua Tepesi” de düzenlenerek kültürel amaçlı kullanılacak.

Öte yandan, 1390 yılında Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Anadolu Hisarı'nın korunmasına yönelik proje ve planlamada hayata geçirilecek. Anadolu Hisarı’nın içinden geçen yolun iptal edilecek ve yeni yol güzergahına ait proje Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak. Yine Protokol kapsamında “İstanbul Sur-u Sultani” içerisinde yer alan “Has Ahırlar” da “İslam, Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi” olarak düzenlenecek. Rumeli Hisarı restorasyonu kapsamında da halen kapalı durumda bulunan Saruca Paşa Kulesi, Halil Paşa Kulesi ve Zağanos Paşa Kulesi’de ziyarete açılacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.