Haberler

Ikea İngiltere’de Yılda 500 Ev Tasarlıyor

Tarih: 30 Kasım 2006 Kaynak: Building Design Yazan: Ellen Bennett Çeviren: Başak Bozkurt
Ikea, Gateshead ve İskoçya’daki mahallelerden başlayarak, İngiltere’de yılda en az 500 benzer ev inşa etmeyi planladığını açıkladı.

İsveç’li perakende devi, kalan tek İngiliz distribütörü Live Smart @ Home olarak iş yapan Home Group’a yetki vermeye hazırlanırken, resmi açılışından iki hafta önce İngiliz evleri için yaptığı planları açıkladı.

Şimdi yerel otoritelere, müteahhitlere ve İngiliz ortaklıkları gibi bağımsız yetkileri olan hükümet kuruluşlarına, evleri daha geniş bir ölçeğe taşıma teklifleriyle yaklaşıyor.

İlk etapta, evler 3 plan tipinden, iki katlı bloktan ibaret 6 apartman binasından oluşacak.

Geçen haftaki, inşaatta İsveç modern metodları üzerine yapılan Yapı Merkez Semineri’nde, Ikea’nın ev bölümü ürün yöneticisi Lars Wild Nordlun, firmanın başarısını, müşteriler üzerindeki güçlü odaklanışa ve ürünlerindeki istikrarına bağladı ve şunları söyledi:

“Normal projelerde, arsayı bulursunuz ve sonra nasıl bir yapının buraya uyacağını düşünmeye başlarsınız. Sonra, 5 yıllık bir sürece girersiniz. Bizim bir ürünümüz var. Biz onu seviyoruz ve onunla gurur duyuyoruz. Ona sahibiz ve onun için bir arsa arıyoruz. Bu çok önemli, arsa için yapı inşa etmektense yapı için bir arsa bulmak.”

Ayrıca evlerin, içinde oturanları enerji tasarrufu konusunda teşvik eden İsveç’in sıkı ve sürdürülebilir standartlarına sahip olduğunu ekliyor ve devam ediyor:

“Tasarımı ve üretimi kontrol ediyoruz. Aynı zamanda, bazı yönlerden insanların yaşam biçimlerini de..”

Live Smart @ Home’un kalkınma direktörü Mike Kirk konuşmasında, bazı mimarların içinde bulunduğu şartlara ve çevresine cevap vermek için hiç bir çaba sarfetmeyen bina fikrinden korkacaklarını itiraf ediyor ve şöyle devam ediyor: “Eğer Milton Keynes gibi yeni kentleri düşünürseniz, bölgesel bir mimari vardır ama bu yeni evler birbirleriyle çok güzel bir uyum içindedir.”

Firma, Ikea evlerinin alandaki diğer yeni evlerden en azından beşte biri kadar daha ucuz olacağı taahhütünde bulunuyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.