Haberler

XXIII. MOBBİG Toplantısının Sonuç Bildirgesi Açıklandı

Tarih: 30 Kasım 2006 Derleyen: Melis Göker
Amacını, mimarlık egitimi yapan kurumlar arasinda diyalog ortamının olusturulması, iletişimin saglanması olarak tarifleyen, 1996’dan beri yılda en az iki defa toplanan Mimarlık Okulları Bölüm Başkanları İletişim Grubu (MOBBİG) son toplantısını 13-14 Kasım 2006 tarihlerinde gerçekleştirdi.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Ataköy Kampüsü’nde gerçekleştirilen toplantıya, Türkiye genelinden 26 üniversiteden dekanlar, bölüm başkanları ve bölüm temsilcileri ile TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere toplam 44 kişi katıldı.

13 Kasım tarihinde yapılan oturumlar İKÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şener Küçükdoğu, İKÜ Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Eroskay ve İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Aktin’in yaptıkları açılış konuşmalarıyla başladı. Daha sonra TMMOB Mimarlar Odası adına TMMOB Mimarlar Odası Genel Başkanı Bülend Tuna, MİAK (Mimarlık Akreditasyon Kurulu) adına Prof. Dr. Orhan Hacıhasanoğlu, MİDEKON (Mimarlık Dekanları Konseyi) adına Prof. Dr. Emre Aysu ve Hanya Toplantısı (Meeting of Heads of Schools of Architecture in Europe, Crete / Hania, 2006) üzerine de Yrd. Doç. Dr. Almula Köksal’ın yaptıkları sunumlar ve bilgilendirmeler ısığında çeşitli görüşler bildirilerek değerlendirmeler yapıldı.

14 Kasım tarihinde gerçekleştirilen oturumlarda ise ana gündem maddesi olan “Mimarlık Eğitiminde Öğretim Elemanı Sorunsalının Tartışılması” başlığı altında Prof. Dr. Füsun Alioğlu’nun “Mimarlık Eğitiminde Öğretim Elemanı Yetiştirilmesi”, Prof. Dr. Nur Esin’in “Mimarlık Eğitiminde Lisans Programı ile Uzmanlık Alanları İlişkisi” ve Prof. Dr. Zafer Ertürk’ün “Mimarlık Alanında Yükseltilme ve Atama Ölçütleri” sunumları gerçekleştirildi. Bu sunum başlıkları mimarlık alanında öğretim elemanlarının uygulama olanakları ve mimarlık eğitiminde uygulama olanakları ile birlikte tartışıldı. Ve bu tartışmalar çerçevesinde Nisan ya da Mayıs 2007’de Lefke yapılması planlanan XXIV. MOGGİG toplantılarına dek çalışmaları sürdürmek amacıyla komisyonlar oluşturuldu. Bu komisyonların inceleme konuları “Mimarlık Mesleğinin Uzmanlık Alanları ile Mimarlık Alanına Yakın Tasarım Bölümlerinin İlişki Alanlarının Araştırılması” ve “Atama ve Yükseltme Kriterlerinin Oluşturulması” olarak belirlendi.

Tartışmalar sırasında TMMOB Mimarlar Odası ile MOBBİG’in mimarlık eğitim süresi ve sürecine ilişkin yaklaşımlarının farklılığı açığa çıktığından ortak bir karara varabilmek üzere ek bir toplantı yapılması kararlaştırıldı. MOBBİG XXIII’ün bir uzantısı olarak kabul edilen toplantı 15 Aralık 2006 Cuma günü İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde gerçekleştirilecek.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.