Haberler

Haydarpaşa Projesi

Tarih: 6 Aralık 2006 Kaynak: Milliyet Yazan: Melih Aşık
Haydarpaşa projesi yola çıktı... Haydarpaşa Garı'nda önceki gün dar kapsamlı bir basın davetinde TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman bize gelinen noktayı anlattı. Daha sonra Alman Drees&Sommer firması Türkiye Müdürü Friedrich Oesterle'i dinledik...

Karaman'ın verdiği bilgiye göre... Marmaray Kadıköy'de Nautilus Alışveriş Merkezi'nin karşısından geçtiği için... Ana gar bu noktaya taşınacak... Bugünkü Haydarpaşa Garı işlevsiz kalacak... konteyner limanı da başka bir mevkiye taşınarak Gar'ın çevresinde TCDD'ye ait 1 milyon metrekarelik alan yeniden değerlendirilecek.

Projeyi yapan Drees&Sommer firması temsilcisi Friedrich Oesterle, burada İstanbul'un ihtiyaçlarını göz önüne alacak bir yapılanmaya gidileceğini anlattı. Yeşil alan ile inşaat alanı dengesine dikkat edeceklerini belirtti. Haydarpaşa Garı belki müze vs. gibi yeni işlevler yüklenecek ama halka kapatılmayacak... Alman firması yeniden değerlendirme projesine sivil toplum örgütleri ve halkın katılımına özel önem veriyor. Projeyi hep birlikte oluşturacağız, diyor... Şimdiden çeşitli kesimlerle görüştüklerini belirtiyor... Firma projeyi bitirdikten sonra (muhtemelen önümüzdeki baharda) mimarlık firmaları arasında yarışma düzenlenerek imar işi bir veya birkaç firmaya verilecek... "Acaba burada kaç emsal kapalı alan öngörülüyor?" diye sorduk.. İki emsal öngörülüyormuş... Yani 1 milyon metrekare alana 2 milyon metrekare kapalı alan!
Acaba Mimarlar Odası vb. kuruluşlar bu konuda ne diyor? Yarın devam edeceğiz...


YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Ocak 2008>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.