Haberler

Belfast’ın En Yüksek Binası

Tarih: 26 Ocak 2007 Kaynak: BBC Çeviren: Zeynep Güney


Kuzey İrlanda’da inşa edilecek en yüksek binanın planları açıklandı. Belfast’ın Great Victoria Caddesi’nde yer alacak olan 37 katlı Aurora isimli binanın 90 metreden yüksek olması bekleniyor.

300 daire ve 650 m² satış birimleri bulunan yapının Donegall Quay’de inşa edilmekte olan Obel binasından 28 m daha uzun olacağı söyleniyor.

Planlama birimine, iki yıl sürecek inşaat çalışmalarının, 90 milyon Euro’luk gelişim planıyla, 300 kişiye iş olanağı sağlayacağı bildirilmiş.

Uluslararası HKR Mimarlık firması tarafından tasarlanan yapı, Great Victoria Caddesi üzerinde, Ventry Caddesi köşesinde yer alıyor.

Müteahhit Mervyn McAlister, enerjik tasarımın, binanın en önemli özelliği olduğunu söylüyor. Çatıda yer alacak eşsiz aydınlatma efektleri sayesinde, Aurora ışığı görüntüsü yaratılması amaçlanıyor.

Yenilikçi Tasarım
McAlister; ikonik bir nirengi haline gelerek, sosyal ve ekonomik yenilenmeyi daha da hareketlendireceği düşünülen yapının, kent merkezindeki konut ve ticaret bölgelerinin gelişiminde de bir referans noktası olacağını belirtti.

Kuzey İrlanda’da bugüne kadar inşa edilen türlerinin arasında en heyecan verici ve yenilikçi proje olacağı söylenen Aurora, etrafındaki Victoria Meydanı, Bedford Meydanı ve Obel binasıyla beraber, Belfast’ın gelecek günlerine duyulan güveni yansıtıyor.

Gelişen akım gösteriyor ki, her gün daha fazla insan kent merkezlerinde yaşamayı ve çalışmayı seçiyor. Aurora’yla, bu gittikçe büyüyen pazarda bir yer edinilmesi amaçlanıyor.

Yapının, Belfast’ın güneyinden kent merkezine girişte yeni bir simge haline gelerek, gelişen kent silüetini ve kozmopolit kent kültürünü zenginleştirmesi bekleniyor.

İnsanların kent merkezlerinde yüksek yapılar ve gökdelenler görmeyi beklediğini söyleyen stratejik planlamadan Bill Morrison, İngiltere’nin diğer kentlerinde olduğu gibi Belfast’da da 21. yüzyıl mimarisini yansıtan örnekler olması gerektiğini belirtiyor.

Belfast’ın en yeni ve en yüksek binası 2005 yılı Mart ayında yapılan duyuruyla açıklamıştı. Donegall Quay’deki, 50 milyon Euro’ya mal olan, 26 katlı Obel Kulesi ise 8 katlı bir otel, daireler ve 7 katlı bir ofis birimi içeriyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.