Haberler

3 Vincent Van Gogh

Tarih: 29 Ocak 2007 Kaynak: Sabah
Aralarında İzmir, Ankara, Balıkesir, Çanakkale gibi Türkiye'nin farklı illerinden 51 sanatçının katıldığı "Vincent Van Gogh, Otoportreler Yorumları" başlıklı sergi 27 Ocak - 12 Şubat 2007 tarihleri arasında Çekirdek Sanat Atölyesi'nde gerçekleşiyor.

Çekirdek Sanat Atölyesi, geleneksel sergileri kapsamında düzenlemiş olduğu Leonardo Da Vinci'nin baş yapıtlarından Mona Lisa ile başlayan ve Nuri İyem'inbir kadın portresi ile süren Yorumlar Sergisi Modernist dönemin tipik sanatçısı Van Gogh'un otoportreleri ile devam ediyor...

Van Gogh'un trajik yaşamındaki dönüm noktalarını yansıtması açısından önemli ipuçları taşıyan ve aynı zamanda modernizmin başlangıcından bu yana sanatçı kimliğin, bir birey olarak kendini sorgulaması; dış dünyaya bakarken aynı anda dışın parçası olan kendisine de derinlemesine bakması; siyasal - düşünsel - toplumsal - kültürel vb. yaşam alanlarına da yönelmesi ilginçtir. Bu bağlamda Van Gogh'un otoportreleri, sanatta otoportre geleneği açısından da oldukça önemlidir.

Resim, Fotoğraf, Heykel ve Seramik gibi farklı disiplinlerden eserlerin yer aldığı sergiye katılan sanatçılar ise: Serpil Akgün, Gülten Akyan, Ayla Akyol , Selin Aktan, Özlem Aliyazıcıoğlu, Sevda Arat, Duygu Arat, Z. Nuray Atasagun, Pembenur Güvenç Atasayar, İmren iyem Aslan , İsminaz Arslan, Berna İşbilir Aydın, Semiha Balcı, Fatma Boynukalın, Hafsa Boynukalın, Zeynep Boynukalın, Mey Cambaz, Ayşenur Celayir, Yüksel Cengiz, Nimet Cörüt, Mehmet Dede, Banu Devrim, Serap Elver, Nur Gökbulut, Ümit Gönenç, Dida Güngör, Nihal Güres, Arzu Karaduman, Fatih Karakaş, Nilgün Karakaş, Nazan Kuşçu, Oktay Köse , Roksan Mandel, Aylin Menekşe, Uğur Mert, Fatma Sevda Oktay, Sezen Öğünç, Irmak Özcan , Mümine Özdemirağ, Dilek Özmen, Hakan Pehlivan, Aynur Pehlivanlı, Roş, Emre Sağduyu, Nadya Ateş Sayınar, Neriman Sarıbaş, Ülker Sime, Tuncay Takmaz, Gülgun Tüzün, Gülgün Üçyiğit, Ece Yazıcıoğlu, Nida Yıldız.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.