Haberler

İstanbul’u büyük kuraklık bekliyor

Tarih: 9 Şubat 2007 Kaynak: Akşam Yazan: Özcan Büyükoğlu
Dünya Kuraklık Monitörü başlığı altında internet sitelerinde çeşitli ülkelerle ilgili yağış raporları yayınlayan Londra Üniversitesi’nin meteoroloji grubu, İstanbul’u 2007 yılında büyük bir kuraklığın beklediğini açıkladı. Uydudan izleme teknolojileri de dahil son teknoloji ve tahmin yöntemlerini kullanarak 1, 3, 6 aylık ya da 1 yıllık ve üzeri tahminler şeklinde, yayınlayan ekip ‘’http://drought.mssl.ucl.ac.uk’’ internet adresinden yayınladıkları tahminleri harita üzerinde işaretliyor. Bahar aylarında Türkiye’nin batı kesiminde az, İç Anadolu’da “orta düzeyde” kuraklık görüleceğini yayınlayan ekip İstanbul’da ise had safhada kuraklık görüleceği tahmininde bulundu. İngiliz meteoroloji uzmanları, had safhada kuraklık durumlarında, büyük yeşillikler ve bitkilerin kaybı, yangın riskinin artışı, su kıtlığı ve kısıtlaması gibi olayların yaşanabileceği uyarısında bulunuyor.

Büyükcekmece Gölü "susuz tarlaya" döndü
İstanbul’un Avrupa Yakası’nın büyük oranda su ihtiyacını karşılayan Büyükçekmece Gölü’nde sular sahilden 60 metre çekildi. Su seviyesinin de yaklaşık 5 metre azalması, deprem paniğine neden oldu. Ancak daha sonra yapılan incelemelerde, suların çekilmesinin hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden kaynaklandığı belirtildi. Bahşeyiş Köyü bekçisi Mehmet Güç, “Her yıl şubat ayında su, taş duvarların üstüne kadar çıkardı ama şimdi yok denecek kadar az. TEM Köprüsü’nün ayaklarının bulunduğu yerde susuzluktan toprak meydana çıktı” dedi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.