Haberler

Aspendos'ta çatlaklar oluştu iddiası

Tarih: 26 Şubat 2007 Kaynak: CNN Türk
Aspendos akustiği nedeniyle yaz ayları boyunca birçok konsere sahne oluyor. Aşırı gürültü nedeniyle Aspendos Antik Tiyatrosu'nun sahne kısmında çatlaklar oluştuğu iddia edildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Cem Oğuz, Aspendos Antik Tiyatrosu'nun konserler nedeniyle yıkılma tehlikesi yaşadığını, yüksek ses ve titreşim yaratan konserlerin tiyatroda deprem etkisi yarattığını kaydetti.

Tiyatronun sahne kısmında çatlaklar oluştuğunu ifade eden Oğuz, yüksek ses ve artçı depremler gibi titreşimler nedeniyle çatlakların daha da büyüyeceğini söyledi.

"Raporla belgelendi"
Cem Oğuz, ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Türer'in, TÜBİTAK'ın desteği ile Aspendos'ta gürültü araştırması yaptığını belirtti.

Oğuz, "Burada 80 desibele kadar yapılan sesin normal olduğunu ancak Aspendos'un sahne kısmında bazı çatlaklar oluştuğunu belirledi. Aspendos'un sahne arkası ciddi tehlike altında. Türer, gürültülü konserlerde sesin yüksekliğinin 115 desibeli aştığını ve bunun deprem etkisi yaptığını söyledi. Bütün bu verilerini rapor haline getirdi. Aspendos'ta konserlerin yapılmamasını istedi'' dedi.

Kullanım hakkı Mustafa Erdoğan'da
Aspendos'un kullanım hakkını Mustafa Erdoğan'ın aldığını hatırlatan Oğuz, Erdoğan'ın sanat yönetmenliğini yaptığı Anadolu Ateşi'nin bu yaz 80'den fazla gösteri yapacağını vurguladı.

Oğuz, ''Anadolu Ateşi'nin bu yaz yapacağı 80'den fazla gösteri bu çatlakların daha da büyümesine neden olacak. Ayrıca yazın Aspendos'ta Opera ve Bale Festivali de düzenlenecek. Mustafa Erdoğan para kazabilmek için burayı konserlere verebilecek. Aspendos bu kadar gürültüyü kaldıramaz. Aspendos Antik Tiyatrosu kesinlikle konserlere verilmemeli'' dedi.

Aspendos'ta gürültülü etkinliklere kesinlikle izin verilmemesi gerektiğini kaydeden Oğuz, "Aspendos, gürültülü olmayan etkinliklerde kullanılmalı. Akustiği olan Aspendos bu kadar hor kullanılmamalı'' diye konuştu.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.