Haberler

'Sürdürülebilir ve çevreye zarar vermeyen sanayi geliştirilmeli'

Tarih: 26 Şubat 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Hasan Demir
Rize Valisi Kasım Esen, Rize'de sürdürülebilir ve çevreye zarar vermeyen sanayinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Vali Esen, Valilik Toplantı Salonu'nda Ege Sivil Toplum Birliği Başkanı Hızır Murtezaoğlu ve beraberindeki 35 kişilik heyeti kabulünde yaptığı konuşmada, yönetimde birlikte yönetimden yana olduğunu belirterek; "Ben 'ili vali yönetir' anlayışı yerine birlikte yönetiminden yanayım. Daha iyi bir toplum için insanların bilgi birikimlerini paylaşmasından yanayım. Bu anlamda sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere toplumun her kesiminin yönetime katılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Türkiye'nin değişik illerinde bulunan Rizeli işadamlarının da bilgi birikimlerinden faydalanmak istediklerini belirten Esen, hizmet üretmede olumsuzluklarının ön plana çıkartılmasından ziyade olumlu hedeflerin nasıl ulaşılması gerektiğini başarmak istediklerini dile getirdi.

Rize'nin alternatif turizm alanında çok zengin kaynaklara sahip olduğunu kaydeden Esen, "Ayder ve Anzer'de kaplıca sularımız var. Ülkemizde termal suları hamam mantığı ile kullandığımız için sıkıntı var. Bunlar turizmde çok iyi kullanılabilir. Biz de yöremizde doğa turizmi ile birlikte termal turizmi de geliştirmek istiyoruz." dedi. Karadeniz Bölgesi'nde çok sık görülen romatizmal hastalıların en çok görülen ilk on hastalık arasında olduğuna dikkat çeken Esen, bu anlamda kaplıca sularından da faydalanılabileceğini belirtti.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.