Haberler

Aspendos'ta çatlak iddiası doğru değil

Tarih: 26 Şubat 2007 Kaynak: Sabah
Anadolu Ateşi'nin yönetmeni Mustafa Erdoğan: Tarihi mekanlarda nasıl gösteri yapılır biliyoruz. Aspendos'ta hasar olursa gösterileri durdururuz!.

Anadolu Ateşi Genel Sanat Yönetmeni Mustafa Erdoğan, Aspendos Antik Tiyatro'da çatlaklar oluştuğu iddialarına yanıt verdi. Bugüne kadar pek çok tarihi mekanda sahne aldıklarını belirten Erdoğan şöyle konuştu: "Sadece Türkiye'de değil, Mısır Piramitleri'nde, Çin Halk Tiyatrosu'nda ve Colloseum'da da gösteriler yaptık. Tarihi mekanlarda nasıl gösteri yapılır biliyoruz. Bunun için özel bir ses sistemi kullanıyoruz." 

Muhatabı Değiliz 
Aspendos Antik Tiyatrosu'nun korunması için Anadolu Ateşi kadar hassasiyet gösteren bir grup olmadığını savunan Mustafa Erdoğan, şunları söyledi: "Antalya kaynaklı çıkan haberlerde, yerel tiyatro sahipleri ve organizatörlerin çıkardığı bir yaygara söz konusu. Garip iddialarda bulunuyorlar. Biz bunların muhatabı değiliz. Dünyada Türk kültürünü tanıtıp, turistleri Türkiye'ye çekiyoruz. Aspendos da onlara gösteri yapmak için en iyi tanıtım enstrümanı.'' 

Kontrol Ediliyor 
Tiyatroda hasar olması durumunda, gösterileri durduracaklarını ifade eden Mustafa Erdoğan, şunları kaydetti: "Aspendos'taki gösterilerde en hassas davranan, desibel ölçümlerine harfiyen uyan tek grup biziz. Kesinlikle hasar olması söz konusu değil. Bu konuda oraya karşı sorumluyum. Eğer orada bir gösteri yapacaksam, orayı korumam gerekiyor. Bu anlamda tiyatroyu 15 günde bir kontrol ettiriyoruz."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.