Haberler

100 bin konutluk proje

Tarih: 1 Mart 2007 Kaynak: Türkiye Yazan: Sadettin Erkişi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kayabaşı köyünde TOKİ’yle birlikte 90 ila 100 bin arasında konut yapmayı planladıklarını ve bunun 30 binin sadece İstanbul’da deprem riski taşıyan bölgelerde oturan ev sahiplerine verileceğini belirtti.

Büyükçekmece AK Parti ilçe teşkilatı tarafından dün düzenlenen Bahçeşehir Belde Teşkilatı’nın tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Başkan Topbaş, Kentsel Dönüşüm Yasası’nın mart ayında çıkacağını belirterek, “Dün TBMM Bayındırlık ve İmar Komisyonu Başkanımızla görüştüm. Bu kanun inşallah mart ayında çıkacak. Böylece kentsel dönüşümle İstanbul’un yeniden yapılanması fırsatı bulacağız. Özellikle deprem riski taşıyan bölgelerdeki yapıların taşınmasıyla ilgili çalışmalarımız var. TOKİ ile birlikte Kayabaşı’nda yapmayı planladığımız 90 ila 100 bin konutluk bir projemiz var. Bunun 30 bini deprem riski taşıyan bölgelerde oturan vatandaşlarımıza tahsis edilecektir” şeklinde konuştu.

Gişeler ötelenecek
Bahçeşehir’e ulaşım konusunda sıkıntı olduğunu bu çerçevede TOKİ ile ortaklaşa bölgeye altı adet kavşak ve yan yollar yapacaklarını, gişelerin ötelenmesiyle ilgili de üç gün önce Başbakan Erdoğan ile görüştüğünü kaydeden Topbaş, “Kendisinin kanaati de bu yönde. Gişeler, kent için ulaşım noktalarında ciddi problemlere yol açıyor. Bunların yakın zamanda öteleneceğine inanıyorum. Hadımköy-Beylikdüzü arasındaki yolu 150 milyon maliyetle geliştireceğiz” dedi. Ayrıca Haramidere-Büyükçekmece arasında tünel yol yapılması için talimat verdiğini belirten Topbaş, “Devebağırtan Yokuşu’nun alt tarafına göl kıyısına 6-7 yaşında ağaç dikiyoruz. Böylece doğal bir perde oluşturarak bu yolun karla kapanmasını engellemek istiyoruz” şeklinde konuştu.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.