Haberler

İstanbul’un otopark sorunu ‘Cadde Altı’ otoparklarıyla çözülüyor…

Tarih: 1 Mart 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’un en önemli problemlerinden biri olan otopark sorununu bütçesinden kaynak ayırmadan ve hızla cadde altı otoparkları yaparak çözüyor. Zeytinburnu’ndan sonra Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı, Beşiktaş Nispetiye Mahallesi, Güngören Fatih Caddesi ile Mecidiyeköy, Şişli, ve Şişhane Meydanı’nın altına katlı otopark inşa ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin trafik sorununun çözümünde kilit rol oynayacak zemin altı katlı otoparkları bütçesinden kaynak ayırmadan büyük bir hızla inşa etmeye devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi bu kapsamda, Zeytinburnu'nda inşa edilen cadde altı otoparkın ardından İstanbul’un otopark sorununun yoğun olduğu Beyoğlu, Şişli, Mecidiyeköy, Nispetiye ve Merter gibi bölgelerde 9 adet cadde altı otopark yapmak için ihale açtı.

2886 sayılı Devlet İhale Kanunu kapsamında Belediye bütçesinden herhangi bir kaynak kullanılmadan ‘Yap-İşlet-Devret’ modeliyle inşa edilecek otopark ihaleleri Resmi Gazete’de yayınlandı. İhaleler 13 ve 20 Mart 2007 tarihlerinde iki gurup halinde Saraçhane Belediye Sarayı Encümen Salonu’nda Encümen Müdürlüğü tarafından yapılacak. İşletme süreleri 20 ile 30 yıl arasında değişen otoparkların işletmecileri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ihalede belirlenecek bedel üzerinden her yıl kira da ödeyecek.

Tarlabaşı Bulvarı ile Mecidiyeköy ve Şişli Meydanı’nın altına katlı otopark…
Buna göre; Beşiktaş Nisbetiye Mahallesi’nde Çarşı Caddesi ile Karakol Sokak Arası’ndaki Gonca Sokak’ta zemin altı katlı otopark, Mecidiyeköy’de 9067 Ada, 246DY2A Pafta, 6 Parselde zemin altı otopark ve park inşaatı yapılacak. Her iki iş de 1 yıl içinde bitirilecek. Nispetiye’deki otopark 30 yıl, Mecidiyeköy’deki ise 20 yıl süreyle ihaleyi alan firmalar tarafından işletilecek.

Beyoğlu Tarlabaşı Bulvarı, Şişhane Meydanı ve Şişli Meydanı’nın altına da otopark inşa edilecek. Tarlabaşı Bulvarı’ndaki otoparkın 2 yılda, Şişhane Meydanı’ndaki otoparkın 15 ayda, Şişli Meydanı’ndaki otoparkın da 1 yılda tamamlanması hedefleniyor. Her üç otopark da 30 yıl süreyle ihaleyi alan firmalar tarafından işletilecek.

Merter’deki trafik sıkıntısı da yeraltı otoparklarıyla aşılacak…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Güngören İlçesi’ne bağlı Merter semtinin trafik sıkıntısını da zemin altı otoparklarla çözecek. Söz konusu ihaleler kapsamında Merter Fatih Caddesi, Kasım Sokak ile Güngören Çam Sokak’ta birer yeraltı otoparkı yapılacak. Her üç otopark da 12 ayda tamamlanacak ve 30 yıl süreyle ilaheyi alan firmalar tarafından işletilecek.

Öte yandan, Bakırköy Şevketiye Mahallesi, 46 Pafta, 565 Ada, 1 Parsel ve 566 Ada, 1 Parsele 10 ayda inşa edilecek kat otoparkı 20 yıl süreyle ihaleyi alan firma tarafından işletilecek. Belirtilen ihalelere katılmak isteyen istekliler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Merter Ek Binası’ndaki Yapı İşleri Müdürlüğü’nde şartnameleri görebilir veya belirlenen bedel karşılığında satın alabilir.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.