Haberler

Teftiş Kurulu Başkanlığı "İmar Mevzuatı" konulu seminer düzenledi

Tarih: 16 Mart 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen hizmet içi eğitim seminerlerinin 7.si “İmar mevzuatı ve İmar planlarının Uygulamaları” semineri Alibeyköy’de bulunan İGDAŞ binasında yapıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İGDAŞ’ın Alibeyköy’deki binasında gerçekleştirilen seminere; İstanbul Vali Yardımcısı Selim Parlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Kahraman, Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan, Mülkiye Baş Müfettişleri Nuri Yaman, Fikret Çakır, İbrahim Kapaklıkaya, Büyükşehir Belediye yöneticileri, İlçe Belediye Başkan yardımcıları, Belediye İmar Fen İşleri Müdürleri, Teftiş Kurulu Başkan yardımcıları, İBB ve İlçe Belediye Müfettişleri katıldı.

Sürekli değişen ve gelişen mevzuatın takip edilmesi adına düzenlenen bilgilendirme seminerine yoğun bir katılım gerçekleşti. Seminere Denetçilerle Uygulayıcıların birlikte katılıyor olmaları seminerin diğer önemli özelliklerinden biri oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Kahraman’ında konuşmacı olarak katıldığı “İmar mevzuatı ve İmar planlarının Uygulamaları” seminerini renkli anlatımıyla Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan verdi. Hukukun üstünlüğünün önemini vurgulayan Süleyman Kahraman; “Şehirleşme hukuk ilkelerine göre tanzim edilmelidir. İmar hukuku, şehirleşmenin şehir hayatının başka bir deyişle Şehir hukukunun başında gelir. İmar hukuku, şehirde yaşayan herkese eylemlerinde sınır getirmekle birlikte, yaşam kolaylığı da getirir.” dedi.

Göç alan şehirlerin başında gelen İstanbul’daki çarpık ve düzensiz kentleşmenin çok ciddi sorunlar doğurduğunu, kesin ve kalıcı tedbirler alınmazsa İstanbul’un her geçen zaman yaşanması zor bir şehir haline geleceğinin altını çizdi. Süleyman Kahraman konuşmasını şöyle sürdürdü; “Şehirlerin içinde bulunduğu durum, doğal olayların afete dönüşmesine ve binlerce insanımızın hayatını kaybetmesine neden olmuştur. Bunu 1999 Marmara depreminde çok açık bir şekilde gördük. Benzer süreçlerle, doğal, kültürel ve tarihsel değerlerimizin tahrip edilmesine, hatta yok olmasına tanıklık etmekteyiz.”

Çarpık kentleşmeye hayır, Kentlilik bilinci gelişsin
“İmar mevzuatı ve İmar planlarının Uygulamaları” seminerini renkli anlatımıyla ve İmar mevzuatı konusunda hem uygulamada hem de akademik çalışmalarıyla çok yakından tanınan Mülkiye Başmüfettişi Vahdettin Özcan verdi.

3194 sayılı İmar kanununa dayanan İmar mevzuatının büyük ölçüde uygulayıcısının belediyeler olduğunu belirten Vahdettin Özcan, sürekli değişen ve gelişen mevzuatın takip edilmesi adına düzenlenen bilgilendirme seminerinin faydalı olacağının altını çizdi.

Seminere katılan kalabalık davetlilerin sorularını da cevaplayan Özcan; “Belediyeler imar planlarını yaparken veya yaptırırken;
- Aleniyet ve halk katılımı ilkesi
- Üst ölçekli planlara uygun olma ilkesi
- Kamu yararı ilkesi
- Esneklik ilkesi
- Bilimsellik ilkesi gibi ilkelere göre göre hareket etmek durumundadır.” dedi.
Katılımcılar gelenekleşen bilgilendirme seminerlerinin değişen ve gelişen mevzuatın takip edilmesi adına düzenleniyor olmasından dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.