Haberler

TMSF, aynı binayı ikinci kez satışa çıkaracak

Tarih: 27 Nisan 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Abdulhamit Yıldız
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Bugün Gazetesi'nin kiracı olarak bulunduğu Fargo İş Merkezi'ni ikinci kez satacak. Fon, söz konusu binayı daha önce Turgay Ciner'e satmıştı. Fakat Sabah Grubu'nun eski patronu Dinç Bilgin ile yeni sahibi Turgay Ciner arasındaki gizli protokolün ortaya çıkmasıyla binaya yeniden el koydu.

TMSF, binayı batık bankaların borçlarına karşılık Dinç Bilgin'den devralmıştı. Bina, ilk olarak 14 Ekim 2002'de 12 trilyon 482 milyar TL muhammen bedelle satışa çıkarıldı. O dönemde alıcısı çıkmayan binanın fiyatı zaman içerisinde düştü. Tam 5 kez ihaleye çıkan bina, son olarak 31 Mart 2005 tarihinde diğer gayrimenkuller ve araçlar için düzenlenen müzayedede 9,5 trilyon liraya Turgay Ciner'e satıldı. Ciner, bu binayı 3 Mayıs 2005'te muvafakatname ile Merkez Yayın Holding'e geçirdi. Turgay Ciner daha sonra kendi grubunda faaliyet gösteren Bugün Gazetesi'ni o binaya yerleştirdi. Bugün Gazetesi satıldıktan sonra gazetenin yeni yönetimi, kiracı olarak binayı kullanmaya devam etti.

Fargo İş Merkezi, İstanbul Esentepe'de 5 bin 750 metrekare büyüklüğünde. Binanın en önemli özelliği ise Fon yönetimi tarafından uzun yıllar satış mahalli olarak kullanılması. Fon'un el koyduğu otomobiller iş merkezinin arkasındaki otoparkta sergilenirken, giriş katındaki mağaza gibi kullanılan mekanda ise yine banka borçlarına karşı Fon'a geçen halı gibi bazı mallar gösterime sunuluyor. Fon yönetimi, binaya el koymadan önce ihaleler ve müzayedeler için kullanmak üzere giriş katının Ciner Grubu'ndan tahsis edilmesini istemişti. Ciner Grubu'nun kabul etmesiyle bazı halıların satışı orada yapılmıştı. TMSF, şimdi tekrar kendisine geçen binada ihale ve müzayedelere devam edecek.

Fon, Medya Grubu (Dinç Bilgin Grubu) ve Merkez Grubu şirketlerinden Sabah ve atv'nin temettü hariç ortaklık hakları ile yönetim ve denetimlerini, Turgay Ciner ve Dinç Bilgin arasında imzalanan gizli ortaklık anlaşmasının ortaya çıkması gerekçesiyse 1 Nisan'da devralmıştı. El konulan 63 şirket arasında Sabah Gazetesi, atv, Aktüel gibi önemli yayınlar ve taşınmazlar var.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.