Haberler

Arkitera Mimarlık Merkezi Mimarlık Öğrencileriyle Buluşuyor

Tarih: 1 Mayıs 2007 Yazan: Melis Göker


Arkitera Mimarlık Merkezi Türkiye genelinde 14 üniversitenin mimarlık fakültelerinden gelen öğrenci temsilcileriyle 28 Nisan’da Arkitera Mimarlık Merkezi’nde buluştu.

Toplantıya Akdeniz Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü, Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Beykent Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Bozok Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi, Hacettepe Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimari ve Tasarım Bölümü, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümü’nden temsilciler katıldı.



Arkitera.com’da yaz aylarında açılacak olan “Eğitim” bölümünün tanıtıldığı ve öğrenci temsilcilerinin sorumluluklarının belirlendiği toplantı oldukça verimli geçti.

Arkitera Mimarlık Merkezi çatısı altında gerçekleşen çeşitli etkinliklerin, projelerin detaylı olarak anlatıldığı ve “Eğitim” bölümüyle ilgili bilginin verildiği toplantıda ayrıca öğrencilerin Arkitera Mimarlık Merkezi hakkındaki görüşleri de alındı. Öğrencilerin birçoğunun mimarlık eğitimi almaya başladıklarından beri Arkitera.com ve Arkitera Mimarlık Merkezi’nin etkinliklerini düzenli olarak takip ettiği, çeşitli etkinliklere katıldığı ve olumlu görüşlere sahip olduğu ortaya çıktı.



Eğitim Bölümü Hakkında

Üniversiteler arası ve üniversiteler içi iletişim ağlarını güçlendirmeyi, disiplinler arası bağ kurmayı amaçlayan Arkitera Mimarlık Merkezi, “Eğitim” bölümü ve bu bölümden sorumlu olacak öğrenci temsilcileri vasıtasıyla mimarlık bölümleri arasındaki bilgilerin sürekli güncel tutulmasını, okullarda ve farklı kentlerde gerçekleşen etkinliklerin ve çalışmaların daha geniş bir kitleye duyurulmasını ve bu vesileyle farklı iletişim ağları oluşturarak, deneyim aktarımını arttırmayı hedefliyor.

Hem üniversiteler arası iletişimin oldukça sınırlı olduğu hem de disiplinler arası çalışmaların dar kaldığı bir ortamda bu iletişim kaynaklarını arttırmayı hedefleyen Arkitera Mimarlık Merkezi bu projesiyle farklı şehirlerde gerçekleşen, kente dair her türlü gelişmeyi kamuoyunun bilgisine çok daha hızlı sunmayı planlıyor. Farklı üniversiteler ve farklı disiplinler arasında ilişki kurarken farklı kentler arasında da bilgi aktarımını sağlamayı amaçlıyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.