Haberler

Depremde hasar gören hastane, 8 yıl sonra prefabriklerden kurtuldu

Tarih: 3 Mayıs 2007 Kaynak: Zaman Yazan: Mehmet Güler
Depremde binası hasar gördüğü için prefabriklerde hizmet veren Derince Devlet Hastanesi, aradan geçen 8 yıldan sonra binasına taşındı. Yeni yapılan bina, özel hastaneleri aratmıyor. Konforu ile dikkat çeken hastanede hastaları 20 kişilik genç kızlardan oluşan ekip yönlendiriyor.

17 Ağustos felaketinden sonra terk edilen Derince Devlet Hastanesi'nin geleceği çok tartışılmış, tamamen yıkılması ya da üstten birkaç katın tıraşlanması gündeme gelmişti. Daha sonra bina için güçlendirme ve yenileme projesi hazırlanmıştı.

17 Ağustos 1999 depreminin izleri aradan geçen 8 yıla rağmen yeterince silinemedi. Özel sektör ve vatandaşlar, deprem yaralarını devletten daha önce silmeyi başardı. Prefabriklerde hizmet veren yalnızca devlet kurumları kaldı. Kocaeli Üniversitesi ile birlikte Derince Devlet Hastanesi de prefabriklerde hizmet veriyordu. Onarımı tamamlanan hastane, yeni binasına taşındı. Prefabrik ve konteynırlarda zor şartlar altında hizmet veren görevliler, yeni binada hizmet vermenin sevincini yaşarken, muayene için her zamanki gibi poliklinik prefabriklere yönelen vatandaşlar, burada söküm işlemleri yapıldığını görünce yeni binadan haberdar olmuş oldu.

Daha önce konteynırlarda sağlık hizmeti alan vatandaşlar, yeni binada hizmet görmenin memnuniyetini dile getirdi. Hastaneye gelen vatandaşları, 20 genç kızdan oluşan "Hasta yönlendirme ekibi" karşılıyor. Vatandaşların evrak işlerini de bu gençler yapıyor. Binanın girişi, bekleme salonu ve poliklinikler, özel hastaneleri aratmayacak kadar şık. Yumuşak koltuklarda sıralarını bekleyen vatandaşlar, bu gibi hastanelerin Türkiye'nin her yerinde yapılması dileğinde bulundu. Uzun süreden beri prefabriklerde hizmet vermenin zor olduğunu belirten Hastane Başhekimi Dr. Ertunga Öney, binanın hizmete girmesi ile rahat nefes aldıklarını söyledi. Binada halen çalışmaların devam ettiğini de aktaran Öney, bundan sonraki çalışmada vatandaşlara daha iyi hizmet vermek için çalışacaklarını söyledi.

17 Ağustos felaketinden sonra terk edilen binanın geleceği çok tartışılmış, tamamen yıkılması ya da üstten birkaç katın tıraşlanması gündeme gelmişti. Daha sonra bina için güçlendirme ve yenileme projesi hazırlandı. Hastane binası için yaklaşık 40 milyon YTL harcandı. Bu binadaki 75 odadan 55'i polikliniklere ayrıldı. Binanın tamamı Ağustos 2007 sonunda bitecek. Bu binada 400 yataklı, bölgenin en büyük ve en modern hastanesi kurulacak. Hastanede 7 yataklı yanık ünitesi ile 26 yataklı psikiyatri merkezi de bulunacak.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.