Haberler

Ladik Çimento Akçansa’ya Devredildi

Tarih: 3 Mayıs 2007
Rekabet Kurumu’nun Akçansa’nın Ladik Çimento Fabrikası’nı satın almasını onaylamasının ardından, varlık devri tamamlandı. Entegrasyon süreci, ivedilikle başlatılacak.

Sabancı Holding ve HeidelbergCement Group ortak kuruluşu, Türkiye’nin en büyük çimento şirketi Akçansa Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Ladik Çimento fabrikasını Türkerler İnşaat’dan satın almasına Rekabet Kurumu tarafından onay verilmesinin ardından, devir teslim işlemleri de sonuçlandı.

Ladik Çimento fabrikası ile ilgili olarak entegrasyon sürecinin derhal başlatılacağını belirten Akçansa Genel Müdürü Mehmet Göçmen: “Samsun’a 70 kilometre mesafede kurulu Ladik Çimento Fabrikası’nın Akçansa’ya katılması ile Karadeniz Bölgesi’nde faaliyet göstermeye başlayacağız. Büyüme stratejilerimize katma değer sağlayacak bu satın alma ve Çanakkale fabrikamızda geçtiğimiz yıl başladığımız yatırım neticesinde, 2008 yılı itibarı ile yurt içi ve yurt dışı çimento satışlarımız 8 milyon ton düzeyine ulaşacak. Hukuk açısından örnek teşkil eden bu süreçte Rekabet Kurumu ve Türkerler İnşaat, sağduyu sahibi ve hukuku üstün tutan, örnek bir davranış sergilediler. Akçansa olarak, bu dönem içerisindeki kararlı davranışımız ise, ortaklarımız Sabancı Holding ve HeidelbergCement Group’un stratejik sürdürülebilir büyüme planları doğrultusunda ülkemizin geleceğine yatırım yapma isteğinin bir ifadesi ve bu iki büyük sanayi grubunun 1996 yılından bu yana ortaklıklarını büyük bir uyum içerisinde yürüttüklerinin bir göstergesidir.”
Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.