Haberler

Prestijimizi satmayız, alışveriş merkezleriyle Anadolu’ya da yayılırız

Tarih: 4 Mayıs 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Vahap Munyar
Genelkurmay’ın gece yarısı açıklamasının Türkiye’nin gündemine bomba gibi düşmesinden, İstanbul Çağlayan’da yüzbinlerin "Şeriatı da ordu müdahalesini de istemiyoruz, laik demokratik cumhuriyetten yanayız" diye haykırdığı mitingden birkaç gün önce Kiler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler’le birlikteyiz.

Bitlisli Kiler Ailesi’nden Vahit Kiler, AKP milletvekilleri arasında, komisyon başkanlığı da var. Grubun kaptan köşkünde Nahit Kiler oturuyor.

Grubu başta İstanbul olmak üzere, değişik kentlere yayılan, bugün 116’yı bulan Kiler Marketleri’nden tanıyoruz. Grup, bununla yetinmiyor, son yılların gözde sektörü inşaatta da önemli projelere imza atıyor.

Nitekim İstanbul Levent’te Kiler Grubu’na ait kendi inşaat şirketlerinin yapımını sürdürdüğü "Sapphire" adlı gökdelen adım adım 261 metreye doğru yükseliyor.

Grup, şu ana kadarki projeler içinde Türkiye’nin en yüksek binası olacağı anlaşılan 150 milyon dolarlık "Sapphire"i kendisi için "prestij" olarak görüyor.

Bu yüzden de birçok yabancı gayrimenkul yatırımcısını yemekte ağırlamışlar ama "O bizim prestijimiz, iştahımızı kabartan teklif bile yapsanız yine satmayız" demişler.

Nahit Kiler ve ekibi bu konuda çok kararlı: "Sapphire’i tek başımıza bitirip, neler yapabildiğimizi göstermek istiyoruz. Sonrasında kendimize ortak alır mıyız bilemem."

Nahit Kiler’in anlattıklarına bakılırsa, Grup inşaat ve alışveriş merkezi işinde büyümeye niyetli. Alışveriş merkezinde İstanbul’la yetinmemişler. Şimdi yakın dönem için önlerinde iki proje daha var. Birisi Zonnguldak, diğeri de Kütahya’da olacak.

Kiler Grubu’nun Zonguldak’ta yapacağı 30 bin metrekarelik alışveriş merkezi, 22-23 milyon dolara bitecek. Nahit Kiler, Zonguldak’ta başlatacakları proje için umutlu: "Bugün Zonguldaklılar, alışveriş merkezi için kalkıp Ereğli’ye gidiyor. Demek ki orada bir potansiyel var."

Kiler Grubu, Anadolu’daki ikinci alışveriş merkezi projesini de 50 milyon dolara Kütahya’da gerçekleştirmeyi gündemine aldı. Grup, bu alışveriş merkezini, Kütahya Şeker Fabrikası’ndaki ortağı Aziz Torun ve Mehmet Torun’un başında bulunduğu Torunlar Şirketler Grubu’yla yarı yarıya ortaklıkla yapacak.

Nahit Kiler’in Kütahya’ya dönük izlenimi de şöyle: "Kütahya’da alışveriş merkezi yok. Hafta sonlarında Eskişehir’deki alışveriş merkezlerine gidiyorlar. Demek ki iyi bir proje ortaya koyar, önde gelen markaları çekersek, Kütahyalılar’ı kucaklarız."

Kiler Ailesi, Türkiye’nin en yoksul kentlerinden birinden, Bitlis’ten çıkıp İstanbul’a yerleşmiş. Vahit Kiler, "Çankaya’da türbanlı first lady istemiyoruz" diyenleri ayağa kaldıran AKP’nin önde gelen isimlerinden biri olmuş...

Aynı Kiler Ailesi, İstanbul’da yükselttiği "Sapphire"in 160’ıncı metresinde golf oynatmayı planlıyor. Nahit Kiler, "Her 9 katta bir ortak mekanlar olacak. Hepsinde farklı aktivitelere yer verilecek" diyor...

Bitlis... AKP... 160 metre yükseklikte golf... Müthiş bir mozaik...
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.