Haberler

Beyoğlu İstiklal Caddesi

Tarih: 4 Mayıs 2007 Kaynak: Cumhuriyet Yazan: Oral Çalışlar
Günlerdir elektronik posta adresime fotoğraflar yağıyor. Bir duyarlı yurttaş hiç bıkıp usanmadan çok uzun süreden beri Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde sözde motorlu araç trafiğine kapalı alanda bu kuralı ihlal eden motorlu araçların fotoğraflarını yolluyor. Sanırım bu resimleri şehrin yönetimini elinde bulunduran belediyeye ve valiliğe de yolluyordur.

Fotoğraflarla birlikte gelen son mektubun başlığı şöyle: "02/05/2007, Beyoğlu'nda normal bir gün daha..."

"İstiklal yaya (çevre) yoluna hoş geldiniz" dendikten sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Avrupa Yakası Zabıta Amirliği'nin bir kontrol raporunu da fotoğrafların yanına ekliyor.

"TC İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Zabıta Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Zabıta Müdürlüğü, B Bölgesi Zabıta Amirliği: 'İlgi e-mail üzerine B Bölgesi Zabıta Amirliği Ekiplerince yapılan kontrolde; belirtilen adreste araç parklanmasına rastlanılmamış olup, bahsi geçen yerde Beyoğlu Belediyesi'ne ait çekici ve zabıta memurlarının periyodik olarak bölgeyi denetlediği ve araç parklanmalarına anında müdahale ettikleri görülmüş olup durum ekteki fotoğraflarla tespit edilmiştir' ."

Önceki akşam ben de İstiklal Caddesi'nde iki saat kadar yürüdüm. Gerçekten de her tarafımdan araçlar akıyordu. Birçok yere araçlar park edilmişti. Üstelik bütün bu manzara, arada bir geçen polis otomobilleriyle daha da renkleniyordu.

İstiklal Caddesi'ndeki motorlu araç yasağını öncelikle polis, belediye ve konsolosluk araçları ihlal ediyorlar. Tabii resmi kurumların bu kadar çok kuralları çiğnediğini gören yurttaşlarımız da bundan cesaret alarak son hız, sokakta yürüyen yayaların arasına dalmakta bir sakınca görmüyorlar.

Bugün köşemin geri kalan kısmını İstiklal Caddesi'nde günlerdir Gajero Philippe imzalı fotoğraflar çeken yurttaşımıza bırakıyorum.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.