Haberler

Polisan, 'süet gibi' boya çıkaracak

Tarih: 7 Mayıs 2007 Kaynak: Milliyet
Polisan Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis, dokunulduğunda süet, keten, simli olduğu hissi veren yeni boyalarının haziranda piyasada olacağını söyledi.

Türkiye'nin en önemli boya şirketlerinden biri olan Polisan, haziranda piyasaya yeniliklerle çıkmaya hazırlanıyor. Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis'in verdiği bilgiye göre şirket, dokunulduğunda süet, keten, simli olduğu hissi veren, ayrıca çatlatma efektli boyalar çıkaracak.

İnşaat boyası dışında tekstil boyama sektöründe de faaliyet gösteren ve 2006'yı 200 milyon dolar ciro ile kapatan Polisan'ın Türkiye'de ilk dört büyük boya firması içinde olduğunu ifade eden Bitlis, "Bu dört firma arasında çok büyük fark yok.

Türkiye'nin toplam boya üretiminin yüzde 65'ini bu dört firma gerçekleştiriyor. Türkiye boya pazarında kişi başı 5.5 kilo boya tüketimi var. Bu oran Yunanistan'da 10, Avrupa'da 15 kilo. Ekonominin büyümesiyle Türkiye'de de bu rakamlara ulaşılacak. Önümüzdeki 5 yıl içinde her yıl yüzde 12'nin üstünde büyüme öngörülüyor" dedi.

Büyük liman yatırımı
Boya tüketimindeki artışın inşaat sektöründeki hareketlilikten çok, 'değiştirme ve dekorasyon' amacıyla yapılan yenilemelerden kaynaklandığını belirten Bitlis, "Türkiye'de yaklaşık 50 milyon hane-birim var. Oysaki yılda sadece 250 bin yeni konut yapılıyor. Tekstil sektörü boya tüketimini tetikliyor. Artık dünyada Ralf Loren, Dior gibi ünlü dizaynerlar boya işine girdi. Çünkü duvarın rengi mobilya ve dekorasyonun çok önemli bir parçası haline geldi" diye konuştu.

Gebze - Dilovası'nda boya üretim fabrikası ve limanları olduğunu anlatan Necmettin Bitlis, tesislerine hem kara, hem deniz hem de demir yolu ile ulaşmanın mümkün olduğunu söyledi. Bitlis, "Polisan, kendi özel limanına (Poliport) sahip tek Türk boya firması. Limana gelen müşterilerimizin yüzde 99'u yabancı. Sıvı kimyasal maddeler ve petrol ürünlerini depolama hizmeti veriyoruz. Limanı büyüteceğiz, şimdi 80 bin tonluk gemiler yanaşırken, yeni yatırımla 200 bin tonluk gemiler yanaşacak" dedi.

ABD'li devle işbirliği
İki yıldır, Amerika merkezli, 8 milyar dolar cirolu Rohm & Haas ile Ar-Ge, kapasite artırımı, satış pazarlama için işbirliği yaptıklarını anlatan Polisan'ın patronu Necmettin Bitlis, Rohm & Haas firmasının sadece Ar-Ge'sinde 2 bin kişinin çalıştığını, kutuplarda bile ar - ge yaptığını belirtti.

Polisan olarak Ankara'da 'Boya Eğitim Merkezi' açtıklarını ve Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa bir proje kapsamında yılda 5 bin ustayı eğitmeyi amaçladıklarını anlatan Bitlis, "Bayanları da bekliyoruz. Ben de orada ders veriyorum. Ustanın biri, 'Çok kaliteli boya yapmayın da daha sık iş çıksın bize' dedi. Biz orada boyanın sadece güzellik için değil malı, mülkü korumak içinde olduğunu anlatıyoruz" diye konuştu.

Gayrimenkulde iki önemli proje
Polisan'ın Kağıthane'deki eski fabrikasındaki üretim Dilovası'ndaki yeni fabrikaya kaydırılmıştı. Kağıthane'deki eski fabrikanın arsası için bir gayrimenkul projesi geliştiriliyor.

Necmettin Bitlis, "Kağıthane'de bulunan arsaya 60 bin metrekare kapalı alanlı, Akmerkez gibi bir alışveriş merkezi yapma planımız var. Orası çok değerli bir arsa. Arsanın yüzde 50'sini yeşil alan yapacağız. 50 milyon dolar sadece inşaat maliyeti tutacak" diye konuştu.

Pendik'te, Sabiha Gökçen Havalimanı'na sınır durumda bulunan 200 dönümlük arsa üzerinde de konut, alışveriş merkezi ve holding binası yapma planları olduğunu belirten Bitlis, burayı bir inşaat firmasına yaptıracaklarını söyledi.

Azerbaycan'da boya fabrikası
Haziranda Azerbeycan'da kurdukları boya fabrikasını açacaklarını ifade eden Polisan CEO'su Erol Mizrahi geniş bir pazarlama ağına sahip olan Polisan'ın Ortadoğu, Kuzey Afrika, Avrupa ve Rusya'da pazarlama şirketleri aracılığıyla boya; Yunanistan, Bulgaristan, Romanya, Lübnan, Suriye, Suudi Arabistan, Ürdün ve daha birçok ülkeye de sanayi tutkalı ihraç ettiklerini söyledi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.