Haberler

Fazıl Say'ın 'tam kuyruk' operasyonu

Tarih: 7 Mayıs 2007 Kaynak: Radikal
Ünlü piyanist Fazıl Say'ın piyanosu, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin üçüncü katına normal yollardan sığmayınca yıkılan duvardan girdi.

Fazıl Say'ın piyanosu, duvar kırdırdı. Dünyaca ünlü piyanist Say'ın, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nde vereceği konser için kültür merkezinin üçüncü kattaki salonuna normal yollardan sokulamayan tam kuyruk piyano, salonun duvarı yıkılarak vinçle içeri sokulabildi.

Piyanist Fazıl Say, 1 Mayıs'ta Manisa Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde konser vermek üzere kente gitti. Akşam yapılacak resitalin organizasyonunu yapan Kadir Dursun Production yetkilileri, öğleden sonra tam kuyruk piyanoyu kültür merkezine götürdü. Tüm uğraşlara rağmen, kültür merkezinin merdivenlerinden geçirilemeyen piyano, üçüncü kattaki salona çıkarılamadı. Bunun üzerine arayışa giren yetkililer, binanın arka tarafında sahneye açılan bir pencere buldu. Bu pencerenin çerçeve ve camı inşaat ustaları tarafından söküldü, duvarının bir bölümü de kırıldı. Ardından üniversiteye götürülen vince bağlanan piyano, havaya kaldırılıp bu yerden içeriye sokuldu. Ancak çekilen zahmete değdi ve akşam sahneye çıkan Fazıl Say, Manisalı hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı. 500 kişinin hıncahınç doldurduğu salonda piyanist Say, yaklaşık iki saat konser verdi. Davetliler, Say'ı ayakta alkışladı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.