Haberler

Yeni yol değil metro ve motosiklet

Tarih: 10 Mayıs 2007 Kaynak: Cumhuriyet
Meslek odaları ve ulaşım uzmanları, İstanbul'un ulaşım sorununun çözümü için yeni yol ve kavşak değil metro yapılmasını, motosiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını ve ulaşımın tek elden yönetilmesini önerdi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe , trafik sorunu için İBB'nin yeni yol, kavşak, köprü ve şerit ilaveleri yaptığını anımsatarak "Bu düzenlemeler, yeni taleplerin de eklenmesiyle eskisinden daha ciddi bir talep oluşturuyor" dedi.

Gökçe, İBB Başkanı Kadir Topbaş 'ın bir taraftan "Paramız yok, metroyu yapamıyoruz" diye şikâyette bulunması, diğer yandan da İstanbul'un parasını çözüm getirmeyecek köprü, kavşak ve tünellere harcamasının kabul edilebilir olmadığını vurguladı. Gökçe, İMO'nun hazırladığı broşürde de yer alan çözüm önerilerini şöyle sıraladı:
- Ulaştırma, tek elden ve eşgüdüm içinde yönetilmeli.
- Ulaştırma yatırımları mutlaka plana dayalı olarak yapılmalı.
- Yatırımlar, toplu taşımaya yönelik olmalı.
- Deniz, raylı sistem ve otobüs taşımacılığı geliştirilmeli, aralarındaki aktarma ve eşgüdüm olanakları iyileştirilmeli.
- 1. köprüde ve trafiğin yoğun olduğu ana güzergâhlarda sadece otobüsler için özel bir şerit ayrılmalı.
- Minibüslerin kent içi trafiğine getirdiği olumsuz etkileri gidermeye yönelik önlemler alınmalı.
- Otomobil kullanımını özendiren çalışmalardan kesinlikle vazgeçilmeli.
- Bir yandan plakalara sınırlama önerisi yapılırken diğer yandan KİPTAŞ, TOKİ kanalıyla boş kalan yerlere lüks konutlar yapma anlayışı yan yana duramaz. Konut artışı nüfusu, nüfus artışı da ulaşımı olumsuz etkiler.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.