Haberler

Başkan Topbaş; “Su deposu yerine tasarruf yapalım!”

Tarih: 11 Mayıs 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul’da günde 2 milyon ton su kullanıldığını belirten Başkan Kadir Topbaş, “Her insan kendi su kullanımını dörtte bir eksiltse bu günde 500 bin metreküp su anlamına gelir ve su problemi yaşanmaz. Vatandaşlarımız su deposu yapmak yerine tasarrufta bulunarak bize yardımcı olsun” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kadın Koordinasyon Merkezi ve İSMEK işbirliğiyle Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen Anneler Günü kutlama programının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. İstanbul’da bu yazı çıkartacak su rezervinin bulunduğunu belirten Başkan Kadir Topbaş, “Tabi kaynakları idareli kullanmak zorundayız. Bu yıl kış ve bahar aylarında yağış görmedik. Havalar ısınmaya devam ediyor, buharlaşma da o derecede var. Ancak İstanbulluların hassasiyet göstermesi halinde bir problem yaşamayız. Her insan kendi su kullanımını dörtte bir eksiltse bu günde 500 bin metreküp anlamına gelir. Bu müthiş bir rakam, böylece su problemi yaşamayız. Vatandaşlarımız su deposu yapmak yerine tasarrufta bulunarak bize yardımcı olsun. Bu depolar hem milli servet açısından hem de hijyen açısından çok sağlıklı değil, kötü yatırımlar. Sayın Başbakanımız 1994’te İstanbul’u susuz bırakmadı ve bugün biz de şehrimizi susuz bırakmamak için çok ciddi çalışmalar yapıyoruz” diye konuştu.

Şu andaki su rezervinin hiç yağmur yağmaması halinde eylül-ekim aylarına kadar yeteceğini ve yağmur bombasıyla ilgili herhangi bir çalışma yapmayı düşünmediklerini vurgulayan Kadir Topbaş, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Ama sonbaharın başında da yağış alamazsak tabi ki sıkıntılar başlar. Onun için İstanbul’un su problemini büyük ölçüde çözecek Melen Projesi’nin birinci ayağını hemen başlattık. Bu İstanbul’un su kaynaklarına destek olması anlamında önemli. Melen Çayı’nı tamamen bitirdiğimizde İstanbul’un yıllık su rezervi bir kat daha artmış ve su problemi kesinlikle çözülmüş olacak. Orta vadede de Yeşilçay’dan gelen suyu arttırma çalışması ile Istarancalar’daki su değerlerini daha verimli kullanma ve aktarma çalışması devam ediyor. Yeşilçay Barajı 3-4 yılda gerçekleşecek. Ancak şu anda bile İstanbullular dörtte bir tasarruf yapsa, Yeşilçay Barajı yapmış kadar su tasarrufu sağlanmış olur.”

“Yatırımlarımız hızla sürüyor…”
Başkan Topbaş bir soru üzerine, ilk etabı Küçükçekmece-Topkapı arasında inşa edilen Metrobus projesinde herhangi bir aksama olmadığını ve yatırımı Eylül ayında bitirerek açmayı hedefliklerini söyledi. Toprağın altında yer alan kablo ve altyapıların deplase (aktarma) çalışmalarının zor bir çalışma olduğuna dikkat çeken Topbaş, “Sultançiftliği-Edirnekapı Hafif Metro Hattı’ndaki deplase çalışmaları yüzünden aylarca sürdü. Ancak bu sebeple yatırımlarda çok fazla gecikme yaşanmamasına özen gösteriyoruz. Sultançiftliği-Edirnekapı Hattı’nı Topkapı’da metrobus ile entegre etmeyi, metrobusü de İstanbul Üniversitesi’nin Avcılar Kampüsü’ne kadar götürerek oradan şehrin içine girişi bu şekilde sağlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.