Haberler

Mortgage düzenlemeleri hazirana yetiştirilecek

Tarih: 11 Mayıs 2007 Kaynak: Referans
Mortgage sisteminin tam olarak devreye girmesi amacıyla çıkarılması gereken ikincil düzenleme çalışmaları hızlandırıldı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener başkanlığında önceki gün ilgili kurumların bürokratlarıyla yapılan toplantıda, bu düzenlemelerin bir an önce çıkarılması gerektiği sonucu çıktı. Belli bir tarihin net olarak ortaya konulmadığı ancak haziran ayının başına kadar ikincil düzenlemelerin çıkarılmaya çalışılacağı belirtildi.

Banka görüşü istendi
Mortgage sisteminin en önemli düzenlemelerinden olan Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'nın hazırladığı sözleşme öncesi bilgi formunu düzenleyen yönetmelik taslağının ise başta bankalar olmak üzere ilgili yerlere salı günü gönderildiği ve görüş verilmesi için 14 Mayıs Pazartesi gününe kadar süre tanındığı kaydedildi. Gelen görüşler etrafında yönetmelik taslağının revize edilebileceğini dile getiren yetkililer, ayrıca değişken faizle ilgili bir başka düzenleme üzerinde de çalışıldığını söylediler.

Yetkililer bilgi formu, değişken faiz hesaplanması ve faiz indirimi ile ilgili usul ve esaslar olmak üzere toplam 3 ikincil düzenlemenin haziran başına kadar yetiştirilmeye çalışılacağını belirterek faiz indiriminden yararlanmak isteyenlerle ilgili bir başka ikincil düzenlemenin ise acele olmadığını bir-iki ay içinde bunun da çıkarılacağını bildirdiler.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.