Haberler

Altı aylık suyu kalan İstanbul'da son durum

Tarih: 17 Mayıs 2007 Kaynak: Radikal
İSKİ'ye göre İstanbul'un altı aydan da az suyu var. Başkan Topbaş'sa umutlu: Halkı uyardık, 200 bin metreküp su tasarrufu sağladık.

Şu anda doğal olarak seçim sürecine kilitlenen İstanbullular, 23 Temmuz itibarıyla susuz bir İstanbul'a uyanabilir! İstanbul'a su sağlayan barajlarda altı aylık su kalması ve uzmanların 'En sıcak yaz geliyor' uyarıları İSKİ'yi alarma geçirdi.

İSKİ'den verilen bilgiye göre kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranı yüzde 47'ye indi. Şu anda kullanılabilir su miktarı 416 milyon metreküp. Yani günde 2 milyon metreküp su tüketen İstanbul'un altı aylık suyu kaldı. Barajlarda yılda 65 milyon metreküp suyun buharlaştığı düşünülürse bu süre daha da kısalacak. İSKİ bu duruma çare bulmak için DSİ'yle birlikte Büyük Melen'in suyunu Ömerli Barajı'na aktarıp Boğaz'dan borularla geçirmeyi hedefliyor. Bir yandan da elindeki su kaynaklarını korumak için havzalarda kamulaştırma çalışması yapıyor.

İSKİ, vatandaşlardan da otomobillerini kova suyuyla silmelerini, banyo yaparken, traş olurken, abdest alırken boşa su akıtmalarını, çamaşır-bulaşık makinesini tam dolmadan çalıştırmalalarını, belediyelerdense caddeleri yıkamaktan vazgeçmelerini ve parkları gündüz değil akşam sulamalarını istedi.

Önceki gün 'C4 Büyük Kentler İklim Zirvesi'ne katılmak üzere New York'a uçan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'sa, 'alacakları önlemlerle' İstanbul'u susuz bırakmayacaklarını vaat ederken, "İstanbul halkına çok teşekkür ediyorum. Uyarılarımızı titizlikle dikkate aldılar. 200 bin metre- küp su tasarrufu sağladık" dedi.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.