Haberler

Başkan Kocaoğlu'ndan metro müjdesi: "Metro ağı 9 kat büyüyecek"

Tarih: 17 Mayıs 2007 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2008 sonu, 2009 başında İzmir’in 90 km.’lik metro ve raylı sistem ağına sahip olacağının müjdesini verdi. İzmir Metrosu’nun 7. yılı nedeniyle Metro Konak İstasyonu’nda gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin açılışına katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, yapılan metro çalışmaları hakkında bilgi verdi. Üçyol – Üçkuyular metro ağında geçmişte sıkıntılar yaşandığını söyleyen Başkan Kocaoğlu, “Yüklenici firma sıkıntısından dolayı burada bir gecikme oldu. Ama yeni ihalemizi tamamladık, yer teslimini yaptık, hızla başlayarak 24 saat çalışarak kayıp zamanı telafi etmek üzere yola çıktık” diye konuştu.

Ege Üniversitesi Hastanesi – Bornova Merkez hattı inşaatı için de yer teslimi aşamasında olduklarını belirten Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu: “İzmir’in Kuzey – Güney aksı için de Türkiye’de ilk kez TCDD ile ortak yatırım – ortak iştirakle imzaladığımız protokole göre 3 Mart 2008’e kadar zamanımıza var. 15 Haziran’da deponi alan ihalesine çıkılması planlanıyor. “Çekerler” ile ilgili ihaleye çıkılacak. Teknik tüm şartnameleri hazır. Halen 11 km. olan metro hattını 2008 sonunda, 2009 başı gibi 90 km. ilaveyle 100 km.’ye çıkaracağız. Metro ağını 9 kat büyüteceğiz. Tüm bu çalışmaları “çekerler” hariç kendi özkaynaklarımızla yapıyoruz”.

Trafik Düzenlemesi Yapılacak
Metro çalışmaları kapsamında önümüzdeki günlerde alt-üst geçit çalışmaları için bazı yerlerde trafik düzenlemeleri yapılacağını belirten Başkan Kocaoğlu, “Anadolu Caddesi ve Akçay Caddeleri üzerindeki Büyük Çiğli, Evka 5, Harmandalı kavşakları alt geçit yapım çalışmaları için bazı yerleri trafiğe kapatacağız. Ayrıca yine, Tepecik – Yenişehir, İnkılap gibi alt – üst geçit çalışmaları var. Trafik aksıyor. Ama tüm çalışmalarımızı hızlı bir şekilde neticelendirip, tüm bu sıkıntıların ardından çağdaş, konforlu ulaşım imkanına kavuşacağız. Bu fotoğraf sergisi, metro yapılırken çekilen sıkıntıları göstermesi ama sonunda da ulaşılan konforu ve çağdaşlığı yaşatması anlamından önemlidir” diye konuştu.

“Doğalgazda Sıkıntı Teslimin Gecikmesinden Dolayı”
Doğalgaz döşeme çalışmaları nedeniyle bazı yerlerde sıkıntılar yaşandığını hatırlatan Başkan Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi olarak 2007’nin ilk 5 ayında İzmir tarihinde bugüne kadar görülmedik miktarda asfaltlama yaptıklarını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Ama doğalgaz döşemelerden dolayı bazı yerlerde sıkıntı yaşanıyor. Bu sıkıntılar Büyükşehir Belediyesi’nden kaynaklanmıyor. Teknik yapısından, bize tesliminin gecikmesinden dolayı sıkıntılar oluyor. Biz betonlanmış her sokağa anında müdahale ederek gerekli asfaltlamalarını yapıyoruz. Doğalgaz çalışmaları bittikten sonra, 2008 sonuna doğru bitmesini umuyoruz. Yine alt – üst geçit çalışmaları bittikten sonra 2008 sonu, 2009 başında trafik sorununu çağdaş bir şekilde çözmüş olarak bu mutluluğu İzmirliler ile birlikte yaşayacağız” dedi.

Başkan Kocaoğlu, halen mevcut metronun proje çalışmalarının Yüksek Çakmur döneminde başlatıldığını, temelinin Burhan Özfatura döneminde atıldığını ve merhum Başkan Ahmet Piriştina döneminde tamamlandığını söyleyerek, emeklerinden dolayı 3 belediye başkanına ve ekiplerine teşekkür etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi Metro A.Ş. Genel Müdürü Sönmez Alev de, Metro’nun 22 Mayıs 2000’de hizmete girdiğini söyleyerek, bugüne kadar 220 milyonun üzerinde yolcu taşıdığını, günlük talebin 100 bin civarında olduğunu söyledi.

İzmir metrosunun 7. yaşı çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bu kapsamda, Konak Metro İstasyonu’nda gerçekleştirilen ve 72 fotoğraftan oluşan sergi, metro çalışmaları sırasındaki ve sonrasındaki “an”ları ölümsüzleştiriyor.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.