Haberler

Dubai'ye 6 yıldızlı otel

Tarih: 17 Mayıs 2007 Kaynak: Vatan Yazan: Kerim Ülker
Tamince, Dünya Projesi’nden sonra şimdi de Dubaili ortağıyla Palmiye Adası’nda 500 milyon dolarlık 3 projeye imza atacak.

Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük yatırım şirketlerinden Zabeel Investment ile ortak şirket kurdu. Yüzde 50-50 ortaklık yapısında kurulan yeni şirketin adı ZSML oldu. Tamince, yeni şirketle Dubai’deki dünyaca ünlü Palmiye Adası’nda 500 milyon dolarlık 3 dev projeye imza atacak.

Yeni şirketin imza töreninde konuşan Fettah Tamince, Dubai’nin çok büyük bir pazar olduğunu ve bölgedeki önemli projelerie isimlerini yazdıracaklarını belirterek, “İlk hedefimiz Palm Deira Sales Center’da büyük bir alışveriş merkezi kurmak. Projeyi 2008 yılı sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Ayrıca resort villa ve Palmiye Adası’nda 6 yıldızlı otel yapacağız. Bunların maliyeti 500 milyon dolar olacak. Projelerimiz sürecek” dedi.

Sürpriz yeni proje
Zabeel Investment CEO’su Mohammed Ali Al Hashimi de Tamince ile kurdukları yeni şirketin Dubai’de ses getireceğini ve agresif bir pazarda yarıştıkları için iddialı projelere girecekleri söyledi. Hashimi, uluslararası operasyonlarda başarılı olan ve Kazakistan’dan Ukrayna’ya kadar yayılmış Tamince ile başka ilginç projelere de girebilecekleri sözlerine ekledi.

300 adalı Dünya Projesi’ne de girdi
FETTAH Tamince, daha önce de 2 milyar dolara mal olan, fiyatları 7-35 milyon dolar arasında değişen 300 yapay adadan oluşan ve dünya haritası şeklinde inşa edilen Dünya Projesi’nde (The World Project) bir ada alarak otel yapacağını duyurmuştu. Dünyaca ünlü Palmiye Adaları ve Dünya Projesi’ne imza atan Nakheel Grubu, Tamince’yle ortak şirket kuran Zabeel Investment ile ortak işler yapmıştı.

Erbil yeni Dubai olacak
Her geçen gün yeni yatırımlarla adından söz ettiren Kuzey Irak’ta, gökdelenler yükselmeye başladı. Kuzey Irak Federe Kürt Yönetimi Planlama Bakanı Othman Shwani, Ortadoğu’nun en gözde yeri Dubai’yi kendilerine model aldıklarını ve buna göre yatırım hazırlığı içinde olduklarını söyledi. Dubaili şirketlerin yoğun ilgi gösterdiği Erbil’e yatırımlar da artıyor. Başta Şeyh El Maktum’un Emaar’ının da bulunduğu 100’e yakın Dubaili şirket, bu bölgede yatırıma hazırlanıyor.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.