Haberler

Hortumtepe’de ihale zamanı

Tarih: 18 Mayıs 2007 Kaynak: Hürriyet Yazan: Mehmet Y. Yılmaz
Toplu Konut İdaresi Başkanı, Seyrantepe’de yapılacak ve Galatasaray’a devredilecek stadyum için ay sonunda ihaleye çıkılabileceğini söylüyor.

Bu konuyla ilgili olarak yapılan protokole göre Galatasaray, Ali Sami Yen Stadyumu’ndaki "kullanım hakkını" TOKİ’ye devredecek ve TOKİ buraya iş merkezi yapıp para kazanacak, stadyum da bu parayla yapılacak.

Ama hálá yanıtlanmamış sorular var, defalarca sordum, yine sorayım:

Ali Sami Yen Stadyumu’nun üst kullanım hakkının Galatasaray’a devrine ilişkin sözleşme hükümlerine uyuldu mu, Galatasaray yükümlülük-lerini yerine getirdi mi?

Galatasaray’ın yükümlülüklerini yerine getirmediği ve Ali Sami Yen’deki üst kullanım hakkını yasal olarak kaybettiği bir gerçek.

O halde şimdi "Ali Sami Yen’i verecekler, onlara stadyum yapacağız" yalanına ne gerek var?

TOKİ Başkanı, ortada projesi bile olmayan bir işi ihale edecek. Gazetecilere söylediği alt-üst rakamlar arasında yüzde 30’a varan farklar var. İhale neye göre yapılacak?

Bu konuyla ilgilenmeye başladığımda bir müteahhit beni aradı ve "Boşuna uğraşıyorsunuz, o işleri kimlerin alacakları ve iş yapılırken maliyetlerin ne kadar yükseleceği bile şimdiden belli. Orası Seyrantepe değil, Hortumtepe! AKP yandaşı müteahhitlere para pompalamak için icat edildi, stadyum bunu kamufle etmek için sadece bir bahane" demişti.

İhale yapıldığında, işin kime, kaça ihale edileceğini ve sonunda kaç liraya tamamlanacağını da göreceğiz.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.