Haberler

Projem İstanbul

Tarih: 18 Mayıs 2007 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş’ın Haziran 2006’da İstanbul’daki Rektör ve Rektör Yardımcılarıyla kamuoyuna tanıtarak başlattığı proje ile üniversitelerin Belediye’nin yetki ve sorumluluk alanına giren konulardaki akademik araştırmaları destekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türkiye’de alanında ilk olan “Projem İstanbul” ile kentin yaşam kalitesinin yükseltilmesi, sorunların çözümüne yönelik farklı bakış açılarıyla çözümler üretilmesi amacıyla üniversitelerle birlikte, uygulanabilir ortak projeleri hayata geçirecek.

Araştırmacıların kent sorunlarına duyarlılığı artıyor
“Projem İstanbul” için 2006 Yılı’nda üniversitelerden 103 araştırma başvurusu yapılırken 2007’de 134 başvuru yapılması, akademi çevrelerinin projeye ilgisinin arttığını gösteriyor.

Üniversiteler ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin oluşturduğu Proje Seçici Kurullarının değerlendirmesi neticesinde uygun görülen araştırma sayısı geçen yıl 31 iken bu yıl 67’ye yükseldi. Böylelikle, proje daha bir yılını tamamlamadan, Belediyece destek verilen araştırmaların sayısı 98’e, sağlanan maddi destek ise 1 milyon 400 bin YTL.’ye ulaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul kent sorunlarını konu alan yüksek lisans tezlerini 10 bin YTL, doktora ve araştırma projelerini de 15.000 YTL. gibi rakamlarla desteklerken, bu araştırma sonuçlarından kendi faaliyetlerinde yararlanmayı planlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’daki 21 üniversite ile yürütmekte olduğu “Projem İstanbul” için yeni başvurular 18 Haziran - 18 Temmuz 2007 tarihleri arasında ilgili üniversitelere yapılabilecek.

Belediye ve Akademi Çevreleri “Projem İstanbul”la Kentin Sorunlarına Ortak Çözümler Sunuyor

Bu yılın birinci döneminde sürdürülmesi kararlaştırılan araştırmaların ilgili olduğu sektörler şunlar: Ulaşım, altyapı-çevre ve enerji kullanımı, planlama-imar, kültür-turizm-tanıtım, Kamu düzeni, afet risk yönetimi, kurumsal yapı, teknoloji yönetimi, sağlık, toplum refahı ve sosyal yardım.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği araştırma konularında ortak özellik ise kent sorunlarını öne almaları ve kente ilişkin güncel konularla ilgili olmaları.

“Projem İstanbul”la Belediye’nin desteklediği araştırmalardan bir kısmının başlıkları ise şöyle:

-Afet durumunda belirli bir alanın boşaltılması için stratejiler geliştirilmesi,
-Marmara Bölgesindeki kritik kıyı yapılarının tsunami riskinin incelenmesi,
-Kavşaklarda trafik akışıyla ilgili sorunların akıllı kameralarla analizi,
-Şehir içi şantiyeciliği için gerekli koordinasyon ve iş güvenliği standartlarının saptanması,
-Semtlerin yangın risk analizlerinin yapılması,
-Deprem etkisi altındaki tarihi yığma yapıların onarımı ve güçlendirilmesi,
-Tarihi eserlerin deprem güvenliğinin araştırılması,
-Büyükşehirlerde deprem bilincinin artırılmasına yönelik uygulanması gereken sosyal ve psikolojik stratejilerin belirlenmesi,
-İstanbul’da acil yardım istasyonları ve araçlarının planlanması,
-İstanbul Avrupa Kültür Başkenti bağlamında Haliç Kültür Havzası’nın kamusal mekan olarak geri kazanımı,
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.