Haberler

'3 Van Gölü kaybettik'

Tarih: 21 Mayıs 2007 Kaynak: Milliyet Yazan: Eylem Türk, Şakir Aydın
WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı, Türkiye'nin son 40 yılda 1 milyon 300 bin hektarlık sulak alan kaybettiğini açıkladı.

WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Akın Öngör, Türkiye'de küresel ısınma sonucunda en çok su konusunda sıkıntı yaşanacağını söyledi.

Swissotel'de dün WWF-Türkiye Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Caroline Koç ve Cem Duna ile WWF-Türkiye Genel Müdürü Dr. Filiz Demirayak ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Öngör şunları kaydetti: "Türkiye'de mevcut suyun yüzde 75'i tarım sulamasında kullanılıyor. Vahşi sulama yöntemi yerine damlama yöntemi kullanılırsa yüzde 70 oranında tasarruf sağlanabilir. Türkiye'de son 40 yılda 1 milyon 300 bin hektarlık sulak alan kaybedildi. Bu üç Van Gölü büyüklüğünde sulak alanın kaybedilmesi anlamına gelir" dedi.

'Kyoto' imzalanmalı
Küresel ısınma konusunda küresel bir çaba gerektiğine dikkat çeken Öngör, Türkiye'nin 167 ülke tarafından imzalanan Kyoto Protokolü'nü mutlaka imzalaması gerektiğini, bunun için de 2012'ye kadar zaman olduğunu kaydetti.
Öngör, 12 Haziran'da WWF-Türkiye'nin katkılarıyla İstanbul'a gelecek olan eski ABD başkan yardımcılarından Al Gore'un küresel ısınma konusunda bir sunum yapacağını söyledi.

'Panda' para toplayacak
WWF-Türkiye ilk aşamada alışveriş merkezlerinde ve havaalanlarına konulacak "Panda kumbaraları"yla kaynak toplayacak. Caroline Koç, vakıfta kaynak bulma çalışmalarıyla ilgili görev alacağını söyleyerek buna yönelik proje ve fikirler üretmeye başladıklarını belirtti. WWF'nin Panda kumbaralarını yaygınlaştırmak istediklerini anlatan Koç, "Ufak bir proje bu ama kesinleşen bir çalışma" dedi. Kumbaraların şu anda alışveriş merkezleri ve havaalanları gibi yerlerde bulunduğunu söyleyen Koç, "Sayılarını artırmayı planlıyoruz" diye konuştu.
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.