Haberler

Milano’da Tasarıma Türk Dokunuşu

Tarih: 22 Mayıs 2007


Türk tasarımının önde gelen isimleri, dünyanın en önemli tasarım fuarı Salone del Mobile kapsamında "İlk in Milano" sergisinde buluştu.

18 Nisan’da başlayan ve 1 hafta süre ile dünyanın dört bir yanından gelen profesyonelleri 2100’ü aşkın firma ile buluşturan Milano Tasarım Haftası, 2007 ve 2008’in tasarım trendlerini ve sektörün en iyilerini belirledi. 36 Türk tasarımcısı Türk tasarımını uluslararası platformda tanıtmak amacıyla Nurus’un sponsorluğunu ve koordinasyonunu üstlendiği “İlk in Milano - Tasarıma Türk Dokunuşu” sergisinde bir araya geldi.

Nurus’un Türkiye’de veya yurtdışında yaşayan, farklı bakış açıları ve birikimleri ile Türk ve dünya firmaları için tasarımlar yapan tasarımcılarının iletişimi sonucu ortaya çıkan bu sergi, Milano’da bir etkileşim ve yeni bir yaratıcılık doğurarak kente ve fuar alanına yayılan çeşitli etkinlikler arasında renkli bir tartışma platformu oluşturdu. Fuarı izleyen profesyonellerin ve basının yoğun ilgisi ile karşılaşan etkinlik, ziyaretçilere Türk tasarımını keşfetme ve yorumlama fırsatı verdi. Diğer yandan “İlk in Milano” sergisi , Türk tasarımcılarını, fuarı ilgi ile takip eden üretici firmalarla biraraya getirerek, Türk tasarımının uluslararası pazarlardaki markalaşma sürecinde itici bir kuvvet oluşturdu.

Zona Tortona’nın en prestijli mekanlarından Superstudio Piu‘da gerçekleşen “İlk in Milano” sergisinde ayrıca sergi alanında düzenlenen ve büyük ilgi gören “İlk in Milano- Funk Alaturca” partisinde Türk müziğinin ritmik ve modern sentezi, tasarımlar ile bütünleşerek katılımcılara coşkulu ve unutulmaz bir gece yaşattı.

Nurus, “İlk in Milano” sergisini desteklemekteki amacını; “Tasarımcılarımızın ürünlerini uluslararası tasarım arenasında sergileyerek, Türkiye’nin endüstriyel tasarım alanındaki gelişimine katkıda bulunmak ve markalaşmak için tasarımın önemini vurgulamayı hedeflemek” olarak belirtiyor.
Konuyla İlgili Linkler
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.