Haberler

Ronald Reagan ve Britney Spears'ın evini satan emlak devi Türkiye'de

Tarih: 23 Mayıs 2007 Kaynak: Radikal
350 milyar dolarlık cirosuyla ABD ve Kanada'nın en büyük emlak şirketlerinden olan Coldwell Banker, Türk pazarına girdi. Şirketin Dünya Başkanı Gillespie, 'Gelmek için en doğru zamanı yakaladık' dedi.

ABD'de San Francisco'da 1906'da meydana gelen büyük depremin ardından kurulan ve 350 milyar dolarlık ciroya ulaşan emlak devi Coldwell Banker Türkiye'ye geldi. Gayrimenkul, alışveriş merkezi, turizm yatırımları ve emlak danışmanlığı yapan Coldwell Banker, yıl sonuna kadar frenchise vererek 20 ofis açmayı planlıyor. Şirketin İstanbul'da düzenlediği basın toplantısında konuşan Coldwell Banker Dünya Başkanı Jim Gillespie, Türkiye'ye ekonomik olarak oturmuş ve istikrarlı bir ülke olarak umut ve gelecek vaat ettiği için geldiklerini söyledi. Gillespie, Türkiye'nin seçimlerden sonra gayrimenkul sektörü açısından daha da olumlu bir tablo beklediklerini vurgulayarak, "ABD'de çok fazla seçim gördük. Seçimlerin ardından her zaman yatırımlar hızlandı. Türkiye'de de çok güçlü adaylar var. Çok heyecanlıyız. Yatırım için mükemmel bir zaman seçtik. Nüfusun çoğu genç. Tüm şans yıldızlarının Türkiye'de bizim yanımızda olduğunu düşünüyoruz" dedi.

'Tüm ünlülerle çalıştık'
Bu dönemin Türkiye'de ev almak için çok uygun olduğunun altını çizen Gillespie, "Ülkenizde önemli olan gayrimenkul sektörünün hükümet tarafından fark edilmesi. Mortgage'ın kabul edilmesi bizim gelişimizde çok etkili oldu. Seçim süreci ev almak için çok iyi bir dönem. Herkes konut almak istiyor" diye konuştu. Başkan Gillespie, ABD ve Kanada'da gecekondu bölgelerinde dönüşüm projeleri yaptıklarını hatırlatarak, belediyelerle anlaşabilirlerse Türkiye'de de uygulayabileceklerini aktardı.

ABD'li ünlü şarkıcı Britney Spears ve 1980-1988 arasında iki dönem ABD Başkanı olan Ronald Reagan'ın evlerini sattıklarını açıklayan Gillespie, "Hemen hemen tüm ünlülerle iş yaptık" dedi.

10 projeyle işe başlıyorlar
Coldwell Banker Türkiye Başkanı İrfan Güçlü ise şirketin hizmetlerinde en önemli kriterin kalite olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'de yapılacak yatırım hedeflerinde sınır yok" ifadesini kullandı. Şirketin yaptığı evlerin A sınıf olacağını aktaran Güçlü, öğrencilere bile ev satabileceklerini söyledi. Yurtdışından düşük faizli fon getireceklerini aktaran Güçlü, 10 proje üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Dünyada 130 bin gayrimenkul danışmanı var
Sadece Amerika ve Kanada'da yıllık 350 milyar dolar ciro elde eden Coldwell Banker, 41 ülkede 4 bine yakın ofis ve 130 bini aşan gayrimenkul danışmanıyla hizmet veriyor. Şirket, Avrupa'da ise Fransa, İtalya, Hollanda, İspanya, Portekiz, İrlanda, Polonya ve Romanya'da faaliyet gösteriyor. Şirketin Başkanı Jim Gillespie, gayrimenkul danışmanı sayısını 150 bine çıkarmayı hedeflediklerini açıklıyor. Şirket, dünyada kendine ait ilk fonlama sistemine sahip gayrimenkul firması konumunda. Şirketin portföyünde Virgin Adası'ndaki 25 milyon dolarlık bir malikâne, Karayipler'de 8 milyon dolarlık bir villa, ABD Manhattan'daki 10 milyon dolarlık ofisler ve Dubai'deki The World (Dünya) projesindeki villalar da var.

Türkiye'de emlak okulu açacak
Amerika'da emlak sektörü çalışanlarını yetiştirmek için Coldwell Banker Universty isimli bir okul açan şirket, dünyada ikinci okulu Türkiye'de açmayı planlıyor. Türkiye'de Coldwell Banker Academy olarak faaliyet gösterecek program, gayrimenkul sektörünün ihtiyacı olan ekspertiz uzmanı, danışman ve topograf yetiştirecek.

Şu an programı uygulamak için iki üniversiteyle görüştüklerini açıklayan Coldwell Banker'ın Türkiye Genel Müdürü Mehmet Bayramoğlu, "100 yıllık birikimle oluşan tecrübeyi tüm sektörle paylaşmak istiyoruz. Eğitim lisans üstü ya da sertifika programından oluşacak. ABD'deki tüm eğitim programlarını olduğu gibi Türkiye'ye taşıyacağız" dedi. Bayramoğlu, 2010 yılına kadar bu programları Türkiye'ye getirmeyi planladıklarını söyledi.
Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.