Haberler

Uluslararası Design Connect Workshop İstanbul'daydı

Tarih: 24 Mayıs 2007 Yazan: Cihan Kirişgiloğlu


Alman İç Mimarlar Birliği BDIA (Bund Deutscher Innen Architekt) ve TMMOB İç Mimarlar Odası’nın düzenlediği, Stuttgart Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü, Coburg Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü ve Marmara Universitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi iç mimarlık bölümleri öğrenci ve hocalarının katılımları ile 30 Nisan’da Design Connect Workshop açılış konferansı ve kokteyl ile başladı. Workshop çalışmaları ise 02 – 03 - 04 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi.



Workshopun içeriği Alman İç Mimarlar Birliği BDIA (Bund Deutscher Innen Architekt) ve TMMOB İç Mimarlar Odası tarafından organize edilmiş olan “Türk İç Mimarisinin Avrupa Birliği Sürecine Girerken Katacağı Değerler ve İç Mimaride Tasarımın Geleceği” adı altındaydı.

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde gerçekleşen workshopta, Doç.Dr. İnci Deniz Ilgın “Encounters, Conjunctions, Coexistencies (Karşılaşmak – Kesişmek -Biraradalıklar), Prof. Gerhard Reichert “Light”(Işık), Yard.Doç. Türken Şencan “Space and Culture” (Mekan ve Kültür), Prof. Michael Heinrich “Experiments” (Denemeler) başlıklı konular etrafında Türkiye'den katılan 3.sınıf öğrencileri ile yurtdışından katılan 22 Alman öğrenciyle birlikte çeşitli çalışmalar yaptı.



Etkinlik tüm katılımcı üniversitelerin davet edildiği Koleksiyon Mobilya Merkez Showroom’undaki kokteyl gecesi ile desteklendi.

Design Connect Workshop, çalışmaların sergilenmesi ve 4 Mayıs’ta Address İstanbul’da gerçekleşen ve mikrofon sıkıntısından dolayı komik sahneler yaşanan ödül töreninin ardından tamamlandı.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.