Haberler

İnşaat Mühendisleri Odası: Yağma sırası kırsal alanlarda

Tarih: 25 Mayıs 2007 Kaynak: Birgün Yazan: Volkan Şahin
Meclis Tarım Komisyonu'ndan geçen tasarının yasalaşması halinde, kentlerdeki arazi yağmasının kırsal alanlara da sıçrayacağını belirten İnşaat Mühendisleri Odası, milletvekillerini uyardı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Tarım Komisyonu'nda görüşülen mera ve yaylalara imar affı getirecek yasa tasarısının kenderde yaşanan arazi yağmasının bir benzerinin kırsal alanlarda da yaşanmasına yol açacağını kaydeden Türkiye Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kurulu, bu doğa katliamına seyirci kalınmaması gerektiğini ifade etti.

'Seçim Yatırımı Yapılıyor'
Oda tarafından yapılan yazılı açıklamada, AKP hükümetinin seçim öncesi sessiz sedasız yeni bir imar affına hazırlandığı savunularak, "TBMM Tarım Komisyonu'nda kabul edilen tasarıya göre yayla ve meralarda kaçak yapılan ve dolayısıyla davalık olan yerlerin kullananlar üzerine tapu kaydı çıkartılacak. Tapu çıkartmak için devlete az bir bedel ödenecek. Yine tasarıya göre, belediyelerin işyeri yapılmak üzere gerçek ve tüzel kişilere tahsis ettiği ancak Hazine'nin dava açarak kendi adına geçirdiği araziler üstünde yapılan konudar bedelinin Hazine'ye yatırılmasıyla kullananlara verilecek" denildi.

Bu durumun açık bir imar affı olduğu ve seçim yatırımı anlamına geldiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kentlerimiz kaçak ve çarpık yapılaşmanın kuşatması altındadır. AKP hükümeti bu tasarıyla kaçak yapılaşmayı yaylalara taşıyacaktır. Tasarı komisyonda kabul edildiği gibi yasalaşırsa, yaylalara inşa edilen pek çok lüks konut hakkında açılan davalar düşecektir. Yasayla, yaylalarda doğa katliamı yaşanacak, kentlerimizden sonra yaylalarımız da kaçak ve alt yapısı olmayan yapılaşmaya teslim edilecektir."
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.